Ekonomi

İşte ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın X'ten kazandığı para!

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, son zamanlarda , kendisinin X aboneliğinden 5 milyon TL kazandığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Abone Ol

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te bir kullanıcı, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın abonelik sistemi aracılığıyla 5 milyon TL kazandığı iddiasında bulundu. Ancak, Demirtaş, söz konusu iddiayı yalanladı ve bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın X abonelik panelinden yaklaşık 5 milyon TL kazandığı iddiası, X kullanıcısı Mustafa Vardalı tarafından ortaya atıldı. Ancak Demirtaş, bu iddiayı reddetti ve söz konusu platform üzerinden böyle bir gelir elde etmediğini açıkladı.

İddianın ardından, Özgür Demirtaş tarafından engellenen kullanıcı, paylaşımıyla gündem oldu. Bu olayın üzerine, başka bir kullanıcı Demirtaş'a abonelik kısmını kaldırması yönünde çağrıda bulundu. İlgili kullanıcı şunları dile getirdi:

"Hocam aboneliği kaldırın o halde, sizde insanlar öğrensin işi bilenlerden. Verdiğiniz tavsiyeleri birçok insan biliyordur, eminim ki, ama çaresizlik ve 'acaba' dediği anda insanlar zaten olumsuz bir şey düşünmüyor. İkna olmak, olmamaktan çok daha basit."

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, gündem olunca şu açıklamalarda bulundu:

"Aboneliği kaldırmayacağım. Çok mutluyum, çok mutluyuz. Aşırı steril bir ortam. 12 yıldır her şeyi herkes ile ücretsiz paylaştım, paylaşmaya da devam ediyorum. Abonelik iş insanları, üst düzey beyaz yakalar ve yatırımcılara yönelik zaten. Bunlardan biri iseniz abonelik parası sizin için zaten önemsizdir. Bunlardan biri değilseniz, abonelere anlattığım şeyler zaten işinize yaramaz, kaçırdığınız bir şey yok demektir."