İstanbul Emniyet’i silah imalatı, silah ticareti ve kaçakçılığı yapan şüphelilere yönelik Kağıthane, Eyüpsultan, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda silahlı suç örgütlerine uzun namlulu silahları temin eden ayrıca silah imalatı, ticareti ve sevkiyatı yapan 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

-istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon_8725_dhaphoto9

Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi! Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi!

2 BİN TANE SİLAH ÜRETEBİLECEK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin adreslerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet uzun namlulu  tüfek,  4 seri atış özelliğine haiz otomatik silah ve bu silahlara ait şarjörler, 51 seri atış özelliğine sahip silah ve bu silahlara ait şarjörler,  illegal silah atölyesi, takriben 2 bin silah imal edecek parça, 2 kurusıkıdan çevrilmiş silah, kurusıkıdan çevirme aşamasında silah, 25 adet silah şarjörü, 227 adet fişek, 30 kurusıkı silah, bu silahlara ait 29 şarjör,  test amaçlı doldur boşalt bidonu, 2 bin dolar para ele geçirildi.  

-istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon_8725_dhaphoto7

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Operasyonda gözaltına alınanlardan N.K., A.Ç., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.K., N.T., ve G.Ö., tutuklandı. V.S, E.C, M.A, S.Y. ve T.D ise bugün adliyeye sevk edildi.

-istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon_8725_dhaphoto10

Kaynak: (DHA)