Güncel

İstanbul’da otopark fiyatları yükseldi, yollar park yeri oldu

İstanbul’da otopark fiyatlarının artmasıyla birlikte, ana yollar park yeri haline geldi. Özellikle Kuyumcukent çevresinde çalışanlar, yüksek otopark ücretlerinden kaçınmak için yasak olmasına rağmen yol kenarlarına park etti. Bu durum hem trafik sıkışıklığına hem de otobüs durağı yer değiştirmesine neden oldu. Çalışanlar ise otopark fiyatlarını protesto etmek için otoparkları boş bıraktı.

Loading...

Abone Ol

Kuyumcukent AVM’de 15-24 saat arası araç park etme bedeli küçük araçlar için 350 TL, büyük araçlar için ise 450 TL oldu. 5 ila 10 saat arası küçük araçlar 120 TL, büyük araçlar ise 350 TL ödemek zorunda kaldı. Bu fiyatlar, çalışanların bütçesini aştı. İşe arabayla gelmeyi bırakan Fikret Engin, “İstanbul’da çok sayıda araç var ancak yeterli park yeri olmadığı için yol üzerine park ediyorlar. İBB otoparklarına zam yapılmıştı, İstanbul Havalimanı Gümrüğü’ndeki otopark da çok pahalı baş edilecek gibi değil. Ben genelde TİM’in içerisine doğru park ediyorum. Artık arabayla işe gelmeyi bıraktım toplu taşıma kullanıyorum” dedi.

OTOBÜS DURAĞI YER DEĞİŞTİRDİ

Yasak olmasına rağmen yol kenarlarına park eden araçlar, trafik akışını engelledi. Sabah işe giriş ve çıkış saatlerinde ise yolların neredeyse kilitlenmesine neden oldu. Hatalı park eden araçlar, zaman zaman çekilse bile, sürücüler bu riski göze alarak park etmeye devam etti. Bu durum, otobüs durağının yerinin değişmesine sebep oldu. Otobüs durağı yukarıdayken, park eden araçlar yüzünden Kuyumcukent’e taşındı. Bu da yolcuların daha fazla yürümesine neden oldu. Oktay Bayatlı, “Bu araçlar buraya park etmese benim otobüs durağım yukarıdaydı. Park eden araçlar yüzünden benim otobüs durağımın yeri değişti, 300 metre fazladan yol yürüyorum. Otobüsler çok fazla trafik oluyor diye herhalde durağı neredeyse Kuyumcukent’e taşıdılar. Yanlış park eden araçlar yüzünden daha fazla yol yürüyorum” diye konuştu.

PARK EDİLMEZ TABELASI UMURSANMIYOR

Park edilmez tabelası olmasına rağmen araç sürücülerinin yine de park ettikleri görüldü. Kurallara uymayan sürücüler, otopark ücreti vermek istemedikleri için yollara park etti. Ancak bu şekilde hem kendilerine hem de başkalarına zarar verdikleri ortaya çıktı. Araçları çekilen sürücüler, ödeyecekleri cezaya bir ay otoparkta park yapabileceklerini fark etmediler. Ercan Damgacı, “Hatalı park yapan sürücüler, otopark ücreti vermeyerek kendilerini kar etiklerini düşünüyorlar ama millete çok zararı var. Vatandaşlar mecburiyetten buraya park ediyor. Sürücüler yediği cezayı hesaba katmıyor. Araç çekiyorlar ödeyeceği cezaya bir ay otoparkta park yapabilir. Bu olay tamamen mantıksız olduğunu düşünüyorum” dedi.