Türkiye Genelinde Konut Fiyatları Arttı

GYODER, Türkiye Gayrimenkul Sektörü 3’üncü çeyrek raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye genelinde konutların ortalama metrekare fiyatı 27 bin 840 liraya yükseldi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 90,3, reel olarak ise yüzde 21,9 oranında artış anlamına geliyor.

Konut fiyatlarıyla ilgili raporda şu ifadeler yer aldı:

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

“Talebin güçlü olması ve enflasyonist eğilimden kaçış çabasıyla konut fiyatlarında kayda değer bir yükseliş yaşanmıştır. Ancak bu artış eğiliminde yavaşlama işaretleri görülmeye başlanmıştır.

konut-7

MB tarafından açıklanan 2023 Ağustos ayı verilerinde; bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 90,3, reel olarak ise yüzde 21,9 oranında artış gerçekleşmiştir. Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27 bin 840 TL’ye ulaşmıştır.

En yüksek metrekare fiyatı İstanbul da gerçekleşmiş olup 41 bin 766 TL olmuştur.”

Raporda, konut fiyatlarındaki artışın nedenleri olarak talebin güçlü olması ve enflasyonist eğilimden kaçış çabası gösterildi. Ancak raporda, bu artış eğiliminde yavaşlama işaretleri görülmeye başlandığı da belirtildi.

KONUTT-2

İstanbul’da Konut Fiyatları Uçtu

Kamuson habere göre; Raporda, Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’da konut fiyatlarının diğer illere göre çok daha yüksek olduğu vurgulandı. İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41 bin 766 lira olarak kaydedildi. Bu rakam, Türkiye ortalamasının yaklaşık yüzde 50 üzerinde.

Kaynak: HABER MERKEZİ