Güncel

İstanbul’a ne zaman kar yağacak? Yılbaşında İstanbul’a kar yağacak mı?

Son günlerde şiddetli yağışlar ve soğuk hava, ülkeyi etkisi altına alırken, kar yağışı beklentileri de artıyor. Özellikle İstanbul'da yılbaşı zamanı kar yağışı olup olmayacağı, şehir sakinleri tarafından merak ediliyor.

Abone Ol

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre, yeni haftada İstanbul'a kar yağışı beklenmiyor. Şen'e göre, yağışlar genellikle Akdeniz üzerinden gelerek Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerini etkiliyor ve yağmur olarak kendini gösteriyor. Kar yağışının Anadolu'nun yüksek kesimlerinde görülebileceği ifade edildi.

Perşembe günü başlayacak olan yağışların Antalya çevresinde şiddetli olabileceği belirtildi. İstanbul'da ise yağmurun perşembe günü başlaması bekleniyor ve bu yağışın Anadolu'yu etkisi altına alması öngörülüyor.

Batı bölgelerinde kar yağışı beklenmiyor. Yılbaşından sonra, yani ocak ayında İstanbul'da kar yağışı olasılığının daha yüksek olduğu ifade edildi.

Genel olarak Türkiye genelinde sıcaklıkların 8-9 derece düşeceği ve cumartesi ve pazar günlerinden itibaren iç Anadolu, iç Ege, Marmara'nın güneyi ve doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışlarının görüleceği belirtildi. Mega kent sakinleri bu hafta kar yağışına hasret kalabilirler.