İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, İsraillilerin %68'i Netanyahu'nun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşı iyi yönetmediğini belirtirken, %29'u ise iyi yönettiğini ifade etti. Anket sonuçlarına göre, %3'lük bir kesim ise bu konuda görüş belirtmekten kaçındı veya bilgi sahibi olmadığını belirtti.

İsraillilerin %45'i 7 Ekim'de yaşanan olaylardan Netanyahu'yu, %35'i orduyu, %3'ü ise Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı sorumlu tutarken, geri kalan kesim ise yanıt vermeyi reddetti.

Ankete katılan İsraillilerin %42'si 7 Ekim olayları nedeniyle Netanyahu'nun derhal, %29'u da savaşın bitiminden sonra istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Katılımcıların %21'i ise Netanyahu'nun olaylara rağmen görevini sürdürmesini istedi.

İsrail'de binlerce kişi hemen hemen her gün, Gazze'ye saldırılar devam ederken Netanyahu hükümetinin istifası, erken seçim ve İsrailli esirlerin evlerine geri getirilmesi talebiyle protesto düzenliyor.

Kaynak: AA