Dünya

İsrail'in "insani ara" çağrısı yaptı! İşte Hamas’ın yanıtı…

İsrail'in 10 haftadır devam eden bombardımanında yaklaşık 20 bin Filistinli hayatını kaybetti, 50 binden fazla kişi yaralandı. İsrailli yetkililer, sivil kayıplar için "Hamas'ı yok etmenin maliyeti bu" yorumunu yaparken, Gazze'de yeni bir insani ara çağrısı yapıldı.

Abone Ol

Hamas'tan Gelen Yanıt

NTV'de yer alan habere göre, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'de yeni bir "insani ara"ya hazır olduklarını belirtti. Ancak, Hamas'tan gelen yanıt, "saldırılar sürerken her türlü müzakereyi reddediyoruz" oldu.

Sivil Ölümler Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in son 24 saatteki saldırılarında ölenlerin sayısının 100'ü geçtiğini açıkladı. Toplamda 20 bin kişi hayatını kaybetti, 50 binden fazla Filistinli yaralandı.

İsrail'den Ateşkes Sinyali

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, rehinelerin kurtarılması için "Gazze'de yeni bir insani araya hazırız" dedi. Ancak, Hamas'tan gelen yanıt, "saldırılar sürerken her türlü müzakereyi reddediyoruz" şeklinde oldu.

İsrailli Muhalefet Lideri Lapid'ten "İki Devletli Çözüm" Mesajı

İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, 7 Ekim saldırılarıyla başlayan sürecin Filistin Devleti'nin kurulmasını geciktirebileceğini belirtti. "İki devletli çözüm fikrinin ölmediğini" söyleyen Lapid, ancak güvenliğin sağlanmadığı sürece bu çözümün hayata geçirilemeyeceğini vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi'nde Oylama Ertelendi

BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki duruma ilişkin yapılan oylama bir kez daha ertelendi. Karar tasarısında, Gazze'deki düşmanlıkların geçici olarak durdurulması ve insani yardımların engelsiz ulaştırılması çağrısı bulunuyor.

BM: Gazze'deki Ölüm ve Yıkım Daha Önce Görülmemiş Boyutlarda

Birleşmiş Milletler, Gazze'deki ölüm ve yıkımın daha önce görülmemiş boyutlarda olduğunu bildirdi. BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, insani yardımların zor koşullarda ulaştırıldığını ve çatışmaların insani yardım sistemini çökme noktasına getirdiğini ifade etti.