Washington Post'un ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın ofisinde, başkanlığının en karmaşık krizlerinden biri haline gelen İsrail’in Gazze’ye yönelik yürüttüğü saldırılar nedeniyle bölünme ortaya çıktı.

Gazeteye göre, Kasım ayı başında yaklaşık 20 endişeli Beyaz Saray yetkilisi, ABD hükümetinin, İsrail’in saldırıları artırdıkça, Gazze Şeridi'ndeki sivil ölümlerini nasıl azaltmayı planladığını öğrenmek için Biden'ın danışmanlarıyla bir toplantı talep etti.

Makalede, “Daha önce bildirilmemiş olan yetkililer toplantısı, Biden'ın başkanlığının en büyük dış politika krizini yönetme biçiminin, disiplinli ve uyumlu bir operasyon yürütmekle övünen Beyaz Saray'ı nasıl böldüğünün altını çiziyor” ifadelerine yer verildi.

Tahran'dan Zengezur Koridoru'na: İran’ın bölgedeki askeri ve siyasi gücüne yönelik sahte projedir Tahran'dan Zengezur Koridoru'na: İran’ın bölgedeki askeri ve siyasi gücüne yönelik sahte projedir

Gazete, Biden'ın iktidarda olduğu üç yıl boyunca, Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın Amerikan yönetimini diğer konulardan daha fazla endişelendirdiğini vurguluyor.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmasında Biden yönetiminin yaklaşımı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı içinde anlaşmazlıkların varlığını kabul etmişti. Bu farklılıkları tartışmak için Washington'da özel forumlar düzenlendiğini ve dünya çapındaki ABD misyonlarında "geri bildirim ve fikir" almak için "açık tartışmalar" yapıldığını söyledi.

Önceki gün Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Beyaz Saray'ın Filistin-İsrail çatışmasına yaklaşımını yeniden gözden geçirmesini talep eden ve Biden'ı olup bitenler hakkında yanlış bilgi yaymakla suçlayan bir mektuba imza attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ