Dünya

İsrail, Suriye ordusuna ait karakolu vurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Suriye’den İsrail’in kuzeyine atılan roketlere karşılık olarak Suriye ordusuna ait bir karakolu hedef aldı. Suriye, İsrail’in saldırısını kınadı.

Loading...

Abone Ol

Roketler Golan Tepeleri’ne düştü

Olay, dün gece saat 22.00 sıralarında yaşandı. Suriye’nin güneyindeki Kuneytra bölgesinden İsrail’in kuzeyine çok sayıda roket fırlatıldı. Roketlerden bazıları sınırı geçerek Golan Tepeleri’ndeki boş arazilere düştü. İsrail ordusu, roket saldırısına karşılık olarak Suriye ordusuna ait bir karakolu vurduğunu duyurdu.

İsrail, Suriye’yi suçladı

İsrail ordusu, roket saldırısının arkasında Suriye rejiminin olduğunu iddia etti. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “Suriye rejimi, İsrail’e yönelik her türlü saldırıdan sorumludur. Suriye topraklarını terörist gruplara açan ve İsrail’in güvenliğini tehdit eden Suriye rejimi, bunun bedelini ödeyecektir” dedi.

Suriye, İsrail’i kınadı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in saldırısını kınayarak, “İsrail’in saldırganlığı, işgal altındaki topraklardaki insan hakları ihlallerini ve uluslararası hukuku çiğnemeyi örtmeye yönelik bir girişimdir. Suriye, İsrail’in saldırılarını şiddetle kınıyor ve uluslararası toplumu, İsrail’in bölgedeki istikrarsızlaştırıcı eylemlerine karşı durmaya çağırıyor” açıklamasını yaptı.