Dünya

İsrail, rehinelerin takasını tek taraflı erteledi vahşete devam edecekler!

Gazze'da Hamas ile yaptığı rehine takası anlaşmasını son anda erteleyen İsrail, ateşkesi de askıya aldığını ve Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüreceğini duyurdu.

Abone Ol

İsrail, Gazze’de Hamas ile yaptığı rehine takası anlaşmasını son anda ertelediğini açıkladı. Bu karar, dünyada büyük tepki çekti. İsrail, aynı zamanda ateşkesi de askıya aldığını ve Gazze’ye saldırılarını sürdüreceğini duyurdu.

REHİNE TAKASININ DETAYLARI

İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre, 50 İsrailli rehine, 150 Filistinli mahkûm karşılığında serbest bırakılacaktı. Ayrıca Gazze’ye insani ve tıbbi yardım ile yakıt girişine izin verilecekti. Rehinelerin aşamalar halinde İsrail’e getirilmesi planlanıyordu.

İSRAİL NEDEN ERTELEDİ?

İsrail Başbakanlık Ofisi, rehine takasının cuma gününden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti. Takasın varılan anlaşmaya uygun olarak yapılacağını ifade etti. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, esir takasına ilişkin müzakerelerin “sürekli ilerleme kaydettiğini” söyledi. Ancak İsrail’in ertelemeye neden olan bir gerekçe sunmadığı görüldü.

AİLELER VE DÜNYA ŞOKTA

İsrail’in bu kararı, rehinelerin ailelerini ve dünyayı şoke etti. İsrail basını, ailelere bilgi verilmeden önce basına duyuru yapıldığını bildirdi. Times of Israel, bu gelişmeyi ‘Ateşkes de askıya alındı, savaş devam edecek’ şeklinde duyurdu. AFP’ye konuşan bir İsrailli yetkili de ateşkes başlayana kadar IDF’nin Gazze’de savaşmaya devam edeceğini belirtti.