İşgalci İsrail güçleri 9 Mayıs Perşembe günü, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a planlı bir saldırı başlatması halinde bazı silah sevkiyatlarının dondurulacağı yönündeki tehdidinin ardından, ordunun planladığı görevler için yeterli mühimmata sahip olduğunu iddia etti.

Ordu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında bir soruyu yanıtlarken, “İhtiyacımız olan şey elimizde var. IDF'in Refah'taki görevler de dahil olmak üzere planladığı görevler için silahları var” dedi.

Ukrayna artık kimseyi dinlemiyor... Rusya’nın can damarı petrolü vurdu Ukrayna artık kimseyi dinlemiyor... Rusya’nın can damarı petrolü vurdu

"Aramızda anlaşmazlıklar olsa bile bunları kapalı kapılar ardında çözüyoruz. İsrail'in güvenlik çıkarları var ama biz ABD'nin çıkarlarının da farkındayız ve bu şekilde hareket etmeye devam edeceğiz” diyen Hagari, "ABD şu ana kadar İsrail Devleti'ne ve IDF'ye savaş sırasında benzeri görülmemiş bir şekilde güvenlik yardımı sağladı" dedi.

Bu arada Başbakan Binyamin Netanyahu, Perşembe günü Biden'ın uyarısına doğrudan verdiği ilk yanıtında, İsrail'in “tek başına kalması gerekiyorsa, biz de yalnız kalacağız. 76 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda çokluğa karşı azdık. Silahımız yoktu, İsrail'e silah ambargosu vardı ama ruhumuzun gücü, cesaretimiz ve içimizdeki birlik sayesinde kazandık” ifadelerini kullandı.

Times of İsrael’den Yakup Mecid’in haberine göre, "Bugün çok daha güçlüyüz" diyen Netanyahu, şöyle devam etti: “Düşmanımızı ve bizi yok etmeye çalışanları yenmek için kararlıyız ve birlik içindeyiz… Gerekirse tırnaklarımızla savaşırız. Ama elimizde tırnaklardan çok daha fazlası var.”

Muhabir: MEHMET POYRAZ