Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik baskılarını sürdürdüğünü belirtti. Cemiyetin yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde ve Doğu Kudüs’te gece ve sabah saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 20 Filistinliyi daha tutukladığı bildirildi.

ABD ve İngiltere istihbaratları Gazze'de ateşkes anlaşması için çaba sarfettiklerini duyurdu ABD ve İngiltere istihbaratları Gazze'de ateşkes anlaşması için çaba sarfettiklerini duyurdu

Açıklamada, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı keyfi tutuklamaların uluslararası hukuka aykırı olduğu ve Filistinlilerin temel haklarını ihlal ettiği vurgulandı.

TUTUKLANAN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 3 BİN 200'Ü GEÇTİ

İsrail güçleri, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik artan baskılarını sürdürüyor. Bu süreçte tutuklanan Filistinlilerin sayısı 3 bin 200’ü geçti.

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri protesto etmesiyle başlamıştı. İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Filistinlilere saldırmış, Filistinliler de direniş göstermişti.

Kaynak: AA