Sanchez, Ürdün'e yapacağı üç günlük Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı için uçağa binerken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İspanyol basınındaki haberlere göre Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin olarak nisan ve haziran ayları arasında uluslararası toplumda önemli gelişmelerin yaşanacağına inandığını ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki haftalarda Birleşmiş Milletler'de Filistin'in tam üye olarak tanınmasını amaçlayan tartışmalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

İrlanda, Malta ve Slovenya başbakanlarıyla birlikte, doğru koşulların sağlanması durumunda Filistin devletinin tanınmasına ilişkin ortak bir karar aldıklarını açıklayan Sanchez, bu kararın yazdan önce hayata geçirileceğini duyurdu. Ülkesinin Filistin devletini tanıma kararını ilk olarak Bakanlar Kurulu'nda alacaklarını ve ardından Meclis'e sunacaklarını ifade etti.

Sanchez, İsrail ile Hamas arasındaki açık savaşta bölgede barış ve güvenliği garanti altına almanın tek yolunun Filistin'in tanınması olduğunu vurguladı. İspanya Başbakanı, Ürdün'ün ardından Suudi Arabistan ve Katar'a gidecek.

Kaynak: AA