Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye'nin bayram haftası olması ve piyasaların kapalı olmasıyla birlikte bile, bu haftanın oldukça önemli olduğunu ifade etti. Memiş, altın konusunda yatırımcılara "hazırlıklı olun" tavsiyesinde bulundu.

İslam Memiş kendi youtube kanalından yaptığı değerlendirmelerde Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisi ile perşembe günü euro bölgesi faiz kararına işaret ederek, tatil öncesinde takip edeceği bant aralıklarını detaylı bir şekilde açıkladı.

İslam Memiş, Borsa İstanbul'da bu ay 10 bin puan seviyesinin sürpriz olmayacağını belirterek, "9 bin 400-9 bin 800 puan aralığını yakından takip edeceğim" açıklamasını yaptı.

Memiş, Bitcoin için tekrar 65 bin dolar seviyelerine hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, bant aralığını 65-70 bin dolar olarak açıkladı.

İslam Memiş, ons altından uzak durulması gerektiğini belirterek, "100 dolarlık satış bekliyorum" öngörüsüne dayandı. Ayrıca, altın için 2250-2350 dolar aralığını takip edeceğini ifade etti.

Memiş, gram altın için şu değerlendirmelerde bulundu: "Serbest piyasalarda 2 bin 457 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Gram altın yatırımcısının onsu takip etmesi gerektiğini, 2 bin 400 lira seviyesinin altına sarkmaları beklemesi gerektiği konusunda uyarılarım olmuştu. Aynı beklentim geçerli. Ons tarafında düşüşleri bekleyip 2 bin 250 dolar karşısındaki gram kaça tekabül ediyorsa oradan almak gerekli. Elimde TL olsaydı dolar alıp pariteyle gramı daha ucuza getirebilirdim."

İslam Memiş, ons gümüş için 28 dolar direncinden sonra satış olabileceği konusunda uyararak, bunu 32 dolar hedefini gözeterek alım fırsatı olarak değerlendireceğini belirtti. Ayrıca, gram gümüşte ise onsta 25.80 doların karşılığında alım yapılabileceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ