Ünlü piyasa ve altın uzmanı İslam Memiş, savaş sonrası yükselişe geçen altın fiyatları için tahminlerini paylaştı. Memiş, YouTube kanalından yaptığı açıklamalarda, "Son 5 günde altın fiyatlarında 110 dolarlık bir artış gördük. Jeopolitik risklerin piyasalarda daha fazla etkili olması durumunda, altının 2.000 dolar seviyesinin üzerine atak yapması gerekebilir. Yani 2.050 ile 2.070 dolar arasında bu yükseliş devam edebilir. Şu an itibariyle bu seviyelerin kısmen fiyatlandığını söyleyebiliriz" dedi.

‘BEKLEYİN’ UYARISI GELDİ

Memiş, savaşın şiddetlenmesi durumunda fiyatların daha da yukarı çıkabileceğine dikkat çekerek, "Farklı ülkeler sürece dahil olduktan sonra küresel piyasalarda gerçek savaş fiyatlamasının başlayacağını, çarşı pazarın iyice karışmış olacağını söylüyor. Bu nedenle yatırımcılar şu an risk almamak için kenarda beklemeye devam ediyorlar. Elbette ufak girişler yapılıyor, ancak bunlar yetersiz kalıyor. Eğer farklı ülkeler bu sürece dahil olursa, altının 2.000 dolar seviyesinin üzerine ataklarının kaçınılmaz olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle altın yatırımı yapanlar, beklemeli ve süreci yakından takip etmeliler" dedi.

Gram altın fiyatları için tahminlerde bulunan uzman Memiş, 1.750-1.800 TL aralığını yakından izlememiz gerektiğini belirtti.

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

YIL SONU ÖNGÖRÜSÜ

Uzman Memiş, şu an itibariyle gram altının fiyatlarının yükselmeye devam ettiğine dikkat çekti. Aynı zamanda, bu yıl sonu için öngördüğü gram altın fiyat beklentisi 1.800-1.880 TL aralığında bulunuyor. Ancak, artan gerginliklerin devam etme ihtimali göz önüne alındığında, 1.880 TL beklentisinin daha önce gerçekleşebileceğini belirtti. Uzman ayrıca altınları ellerinde tutma stratejisini sürdürdüklerini ifade etti.

Editör: Gözde Çelebi