Ekonomi

İş dünyası bölgesel asgari ücret uygulanmasını istiyor

Milyonlarca çalışanın gözü yapılacak asgari ücret zammında. İş dünyası asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesini talep ediyor. Şehirden şehre yaşam maliyetinin değiştiğini belirten iş dünyası, taleplerinin dikkate alınmasını istiyorlar.

Abone Ol

Hükümet yetkililerinden yapılan son açıklamalara göre ara zam olmayacak. Ancak muhalefet zam yapılmasını ısrarla talep ediyor. NTV’nin haberine göre, iş dünyası ise zam tartışmasının yanında bölgesel asgari ücret konusunun gündeme gelmesini istiyor.

TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari ücretin yapısında ciddi anlamda düzenlemeler yapılması gerekiyor. Her platformda da söylüyoruz bunu. Hem sektörler hem bölgesel farklar, coğrafi şartlar bütün bunlar göz önüne alınarak asgari ücret her yapılan ücrete göre belirlenebilmesi gerek” ifadelerini kullandı.

Kileci, devamında şunları söyledi:

“Uygulayan ülkeler var.. Amerika'da Avrupa'nın birçok bölgesinde gelişmiş ülkelerde bir şekilde uygulanıyor. Türkiye'de buna geçmeli miyiz evet geçmeliyiz. Bu tür işler planlanmalı ve zaman içerisinde akıllıca ve planlı programlı yapılması gerekiyor.”

Türkiye'de yaşama maliyeti şehirden şehre değişiyor. Buna göre, İstanbul'da yaşam maliyeti Anadolu'dan daha yüksek. İş dünyası temsilcileri de buna dikkat çekerek, ücretin talep ettikleri şartlara göre belirlenmesini istiyor.

İttifakgazetesi.com