Çin, Kuanfu serisi JILIN-1 yer gözlem uydularını fırlattı Çin, Kuanfu serisi JILIN-1 yer gözlem uydularını fırlattı

Apple, iOS 17.2 güncellemesiyle birlikte iPhone 15'lerdeki yeni kamera özelliklerini devreye soktu.. iPhone 15 Pro ve Pro Max artık uzamsal video kaydetme desteğine sahip olacak.

shiftdelete.net'in haberine göre: iOS 17.2 güncellemesi ile iPhone 15 Pro ve Pro Max'e eklenen uzamsal video özelliği, çeşitli gelişmiş kamera özellikleri sunmaktadır.

iphone sahne

İşte bu güncelleme kapsamında eklenen özellikler:

  1. Uzamsal Video Desteği:

    • iPhone 15 Pro ve Pro Max, uzamsal video (spatial video) kaydetme özelliğine sahip olacak. Bu özellik, 3D derinlik bilgilerini yakalayan yeni bir formata geçiş sağlayacak.
    • Uzamsal video sayesinde geniş ve ultra geniş kameraların görüş alanları aynı videoda birleştirilebilecek.
  2. Uygulama Desteği ve Paylaşım:

    • Uzamsal videolar, uygulamalar arasında paylaşılabilir. Örneğin, WhatsApp gibi platformlarda paylaşılan videolar standart 2D videolar gibi izlenebilir.
  3. Karma Gerçeklik Deneyimi:

    • Apple, uzamsal videoların Vision Pro üzerinde "hayat bulacağını" ifade ediyor. Bu videoları karma gerçeklik gözlüğünde gerçek haliyle izlemek mümkün olacak.
  4. Video Kalitesi:

    • Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, uzamsal video formatının şimdiye kadar herhangi bir akıllı telefon için en iyi video kalitesini sunacağını belirtti. Dosya boyutlarını küçük tutmak için HEVC sıkıştırma ile saniyede 30 kare hızında 1080p çözünürlükte çekilecek.
  5. iOS 17.2 Güncellemesi:

    • Uzamsal video özelliğini denemek isteyen iPhone 15 Pro kullanıcıları, iOS 17.2 güncellemesini kurarak bu özelliği test edebilir.

Uzamsal video, geniş ve ultra geniş kameraların bir araya getirilerek geniş bir görüş alanını tek bir videoda birleştirme imkanı sunarak özellikle kullanıcıların özel anlarını daha etkileyici bir şekilde kaydetmelerine olanak tanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ