Apple, merakla beklenen iOS 18 güncellemesini haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtacak. Eylül ayında ise yeni iPhone modelleriyle birlikte kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu dev güncelleme, yapay zeka alanında büyük yenilikler vaat ediyor, ancak eski iPhone kullanıcıları için bazı hayal kırıklıkları da beraberinde getiriyor.

Yapay Zeka iPhone'lara Entegre Ediliyor

iOS 18 ile birlikte iPhone'lar, yapay zeka destekli birçok yeni özellikle donatılacak. iWork uygulamalarına büyük dil modelleri (LLMS) ve üretken yapay zeka entegrasyonu gibi dikkat çekici özellikler eklenecek. Ancak bu yeniliklerden faydalanmak için en son iPhone modellerine sahip olmak gerekecek.

Eski iPhone'lar Yapay Zeka Özelliklerinden Mahrum Kalacak

iOS 18'in en dikkat çekici yapay zeka özelliklerinin çoğu, sadece A17 Pro işlemciye sahip iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullanılabilecek. Normal iPhone 15 modelleri ise eski A16 çip ile çalıştığı için bu özelliklerden mahrum kalacak.

iOS 18'in Tanıtımı 10 Haziran'da

Apple, 10 Haziran Pazartesi günü düzenleyeceği açılış etkinliğinde iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15, watchOS 11 ve VisionOS 2'yi tanıtacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ