İster eğitim, ister sağlık, ister finans, ister dinlenme ekonomisi içinde yer alsınlar, hizmet kuruluşları ülkelere, gelir sağlayan kaynakların başında geliyorlar. Hizmet kuruluşlarının yatırımları, sanayi kuruluşlarında olduğu gibi, büyük sermaye istemezler ve karlılık oranları da daha yüksektir.
Yirminci yüzyılda hizmet kuruluşları denildiğinde, herkesin aklına deniz, kum ve güneş gelirken, Yirmi birinci yüzyılda, hizmet ekonomisi, eğitim, sağlık ve gezi alanlarıyla bütünleşmiş ve yeni boyutlar kazanmıştır. Artık bütün ülkelerin ekonomilerinde, hizmet kuruluşları sanayi kuruluşlarını aşan büyüklükleriyle, vazgeçilmez bir yer tutmaktadır. Bütün ülkeler hizmet ekonomisini, dünyadaki gelişmelerin ışığında dönüştürüyorlar.
Toplu gezi hizmetlerinin, yerel sınırları aşarak, küresel boyutlar kazanması, hizmet kuruluşlarını dünyada, işsizliği önleyen en büyük kuruluşlar haline getirmiştir. Dünyanın her yerinde çalışanların önemli bir kısmının işleri, gezi ekonomisin oluşturan insanları taşımak, doyurmak, konaklatmak, eğlendirmek ve gezdirmektir. Her ülke coğrafyasına özgü tarihi, doğal ve kültürel değerlerini, bütün dünyaya açarak, büyük dış kaynak gelirleri elde etmektedir.
R.J.Barnet ve J.Cavanagh “Küresel Düşler” isimli kitaplarında, ekonominin değişik alanlarındaki büyük küresel kuruluşların, dünyanın ekonomik ve kültürel yapısında, yol açtıkları dönüşümleri, ayrıntılı olarak anlatmaktadır. Batı ülkelerinin gezi ekonomisinde gösterdikleri başarıları, Doğu ülkeleri de göstermeye başlamışlardır. Ülkeler gezi ekonomilerini dağ,deniz, göl, tarihi yer gezileri yanında, eğitim ve kültür programlarıyla ve konserlerle zenginleştiriyorlar.
Hizmet ekonomisinin omurgasını oluşturan iç ve dış gezi kuruluşları, büyük bir mıknatıs gibi, herkesi kendine çeken, geniş çekim alanı oluşturuyor.Dünyanın her ülkesinde insanlar ister iç, ister dış geziler olsun, hem görmek, hem eğlenmek, hem öğrenmek istiyorlar. Bütün dünyada gezi ekonomisi, çok boyutlu bir yapı kazanmıştır. Artık küresel gezi kuruluşları, konaklama hizmetleri yanında, sağlık, eğitim, kültür ve sanat alanlarına da ağırlık vermeye özen gösteriyorlar.
Dünyanın neresinde olursa olsun bütün ülkeler için, insanlığın ortak hazineleri olan, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri değerlendirmek, küresel bir gelir kaynağı olmuştur. Dünyanın ortak zenginliklerini tanımak ve tanıtmak bütün kuruluşlar için, ekonomik olduğu kadar kültürel bir sorumluluktur. Dünyanın uzun ömürlü kuruluşları, bütün insanlığa hizmet eden kuruluşlardır. Kültüre hizmet edenleri, insanlar hizmet ederler. Onlar hiçbir zaman unutulmazlar.
Dünyanın her yanında kültür yüklü hizmetler,ne kadar yalın olurlarsa,o kadar kalıcı izler bırakırlar.
Karamsarlığa kapılmayanların, ümitsizliğe düşmeyenlerin, hizmetlerinden hiç kimse usanmaz.
Suçlamadan, şikayet etmeden,usanmadan hizmet peşinde koşanlar, her yerde sevilirler.