Dünya

İngiltere lazer silahının yapımını hızlandırdı

Abone Ol

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Salisbury kentinde konuşan Bakan Shapps, tehlikeler karşısında askeri üretim anlayışının da değiştiğini vurguladı.

Shapps, DragonFire çalışmalarını hızlandırmayı planladıklarını belirterek, sistemin dronları yok edebilecek bir silah olarak önemli sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Shapps, sistemin deniz, kara ve hava araçlarına yerleştirilme planından bahsederek, "Dronlara karşı Ukrayna'da nasıl faydalı olabileceğini görmek fazla hayal gücü gerektirmiyor." şeklinde konuştu.

Shapps, The DragonFire'ın tam değil ancak büyük oranda hazır olduğu zaman, 2027'den önce Ukrayna'nın kullanımına sunulması için neler yapılacağını da değerlendirdiklerini ifade etti.

Shapps, The DragonFire'ın dron ve roket saldırılarını durdurmak için daha ucuz bir sistem olması beklentisini dile getirerek, "Sahaya çıkmadan önce yüzde 99 mükemmelliğe ulaşmayı beklemeyecek, yüzde 70'te sahaya çıkacak ve oradan geliştirilecek şekilde tasarlandı." şeklinde konuştu.

MBDA, Leonardo, QinetiQ ve İngiliz Savunma Bakanlığı kurumlarından oluşan Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı tarafından geliştirilen The DragonFire, hedeflerini ışık hızında hareket eden bir lazer ışınıyla vuruyor.