İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'nin İsrail-Filistin savaşını görüşmek üzere Türkiye, Mısır ve Katar'da kritik temaslarda bulunacağı açıklandı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cleverly'nin ziyaretinin, çatışmaların daha fazla genişlemesini önlemek, bölgede barışçıl bir çözüm aramak ve bölgesel istikrarı korumak amacıyla planlandığı belirtildi.

AK Parti'de 3 il başkanlığına atama: Nevşehir Ağrı Çanakkale AK Parti'de 3 il başkanlığına atama: Nevşehir Ağrı Çanakkale

Açıklamada, Cleverly'nin ziyareti sırasında bölgedeki etkili devletlerle bir araya gelerek, İsrail-Filistin çatışmasının taraflarını içine çekmemenin önemine vurgu yapacağı ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasına ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik uluslararası çabalara destek sağlayacağı ifade edildi.

Cleverly'nin, çatışmaların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana 20 ülkeden Dışişleri Bakanları ile temaslar gerçekleştirdiği ve İngiltere'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarını artırdığı belirtildi. Ayrıca, geçen hafta İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirdiği de açıklamada hatırlatıldı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)