Siyaset

İmamoğlu’nu hedef alan ve Mansur Yavaş’ın uyardığı Yüksel Arslan istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yakın isimlerden olan bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı yönünde yorumlara neden oldu.

Abone Ol

Yavaş, Arslan’ın açıklamalarını onaylamadığını belirterek paylaşımın silinmesini istedi. Bunun üzerine Arslan, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurdu.

ARSLAN’IN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI OLAY YARATTI

Yüksel Arslan, X hesabında isim vermeden bazı siyasileri hedef alan bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el ele olanlar, 'Mustafa Kemal’in Askeri' olamaz" ifadelerini kullanan Arslan, bazı politikacıların kariyer basamaklarını Avrupa başkentlerinde aradığını ima etti. “Proje Çocuk” diye nitelendirdiği bu isimlerin, “Mustafa Kemal’in Askeri” olamayacağını savundu.

MANSUR YAVAŞ: BU PAYLAŞIMI ONAYLAMIYORUM

Arslan’ın bu çıkışı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve tepki topladı. Mansur Yavaş da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Arslan’ın sözlerini onaylamadığını belirtti. Yavaş, "Bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" ifadelerini kullandı. Yavaş’ın bu uyarısı, kamuoyunda dikkat çekti.

YÜKSEL ARSLAN’DAN İSTİFA KARARI

Mansur Yavaş’ın uyarısı üzerine, Yüksel Arslan geri adım attı. Daha önce Yavaş’ın özel kalem müdürlüğü görevini üstlenmiş olan Arslan, gazeteci Gürkan Hacır’a yaptığı açıklamada, paylaşımında İmamoğlu’nu hedef almadığını ancak böyle algılandığını söyledi. Mansur Yavaş’a zarar vermek gibi bir niyetinin olmadığını belirten Arslan, bu durumu düzeltmek amacıyla ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurdu. Arslan, "İstemeden de olsa zarar veriyorum, bu nedenle görevimden ayrılacağım" dedi.