Siyaset

İmamoğlu ile Muharrem İnce görüştü! Yeni bir ittifak mı doğuyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci kez bir araya geldiği Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin, İstanbul'daki yerel seçimlerde destek vereceğini belirtti. İmamoğlu, bugün yapılacak toplantıda bu buluşmanın detaylarını CHP Lideri Özgür Özel ile paylaşacak.

Abone Ol

Türkiye, 7 ay sonra yeniden seçim havasına girdi. Yerel seçimler için milyonlarca vatandaş sandık başına gidecek.

Siyasi sahada seçim hazırlıkları başlarken, muhalefet partileri arasında ittifak arayışları devam ediyor. İyi Parti'nin "İttifaksız seçim" kararı sonrasında, CHP rotayı değiştirmeye başladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefete "ittifak" çağrısı yaparak önemli bir adım attı.

CHP, bu çağrı üzerine İnce ile görüşme kararı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Muharrem İnce, bu süreçte bir araya geldi. İki lider, ikinci kez görüşmek üzere dün buluştular.

İlk görüşmede İmamoğlu'na İstanbul için destek vereceğini açıklayan İnce, bu görüşmede de aynı kararı teyit etti. Görüşmeye dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "İstanbul konusunu çok detaylı ele aldık. Kendisi, İstanbul'a en üst seviyede destek olacağını bana iletti. Ben de bu desteği memnuniyetle karşıladım." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, bugün CHP Lideri Özgür Özel ile de bir görüşme yapacağını belirterek, İnce ile ele aldıkları konuların detaylarını Özel ile paylaşacağını söyledi.