Güncel

İlkokul öğrencilerinin "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" mesajı herkesi duygulandırdı

Elazığ’da bir kurs merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel gereksinimli bireyleri unutmadı. İlk ve ortaokul öğrencileri, zihinsel ve bedensel engeli bulunan bireyleri ziyaret ederek onlarla birlikte vakit geçirdi. Öğrenciler, özel gereksinimli bireylere sevgilerini göstermek için mektuplar yazdı. Mektuplardaki duygu dolu sözler, herkesi duygulandırdı.

Abone Ol

Özel Gereksinimli Bireyler Gönüllerince Eğlendi

Ziyarette çeşitli etkinlikler düzenlendi. Özel gereksinimli bireyler, öğrencilerle birlikte pasta kesti, hediyeler aldı ve oyunlar oynadı.

Öğrenciler, özel gereksinimli bireylerle yakından ilgilendi ve onları mutlu etmeye çalıştı. Ziyaret, hem öğrenciler hem de özel gereksinimli bireyler için unutulmaz bir deneyim oldu.

Öğrencilerden Duygulandıran Mektuplar

Öğrenciler, özel gereksinimli bireyler için sevgilerini ifade eden mektuplar yazdı. Mektuplarda, özel gereksinimli bireylerin aslında engelli olmadıkları, engellerin aşılabileceği ve her zaman yanlarında olacakları vurgulandı. Mektup yazan öğrencilerden Elif Arslanın sözleri duygulandırdı. “ Bugün onlar için çok özel bir gün. Biz de bugün onların yanında olmak için buradayız. Onlara karşı sevgimizi göstermek için özel mektuplar yazdık. Aslında ben onları bir engelli olarak görmüyorum çünkü hepimiz engellerin üstesinden gelebiliriz ve bu engeller aşılmayacak engeller değil. O yüzden her zaman onların yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Mektupları okuyan özel gereksinimli bireyler, öğrencilere teşekkür etti. Mektuplardaki samimi ve içten sözler, ziyarete katılan herkesin gözlerini yaşarttı.

Kurs Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticilerinden Açıklama

Kurs merkezi rehber öğretmeni Yeliz Kuvat, özel gereksinimli bireyleri yalnız olmadıklarını hissettirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Rehber Öğretmeni duygularını ifade etti

“ Okyanus Rehabilitasyon Merkezi’ni bu özel günlerde ve onları yalnız olmadıklarını hissettirmek için geldik. Güzel bir ortam oldu. Onların gününü kutluyorum ve engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Onu da buraya gelip paylaşmaları bizi ekstradan sevindirdi. Açıkçası öğrencilerin bu tarz duyarlılık göstermesi bizi çok mutlu etti” dedi.
 

Öğrencilerin bu tarz duyarlılık göstermesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Yaşar da kurs merkezine teşekkür etmek için şu sözleri kullandı: “ Bizi ziyaret eden kurs merkezine çok teşekkür ediyoruz. Çocukların duygu dolu mektuplarını okuduk. Bunlar bizim için çok önemliydi. Bu farkındalığı oluşturmak için böyle etkinliklere devam etmek istiyoruz. Bugün onlar için çok özel bir gün ama bu farkındalığı tüm topluma yaymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.