Sağlık

İbrahim Saraçoğlu’ndan karaciğeri yenileyecek tarif: Ne yağ kalacak ne toksin

İbrahim Saraçoğlu, karaciğeri toksinlerden arındıran tarifi açıkladı. Beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Saraçoğlu, işlenmiş gıdaların karaciğerde yorgunluğa yol açtığını vurguladı.

Abone Ol

Uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, karaciğeri temizleyen bir tarif sundu. Saraçoğlu, maydanozlu limon kürünün, kızartmalar, cipsler ve tatlıların karaciğerde oluşturduğu yorgunluğu hafiflettiğini belirtti.

İŞTE KARACİĞER YENİLEME TARİFİ:

Malzemeler:

  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 diş ezilmiş sarmısak
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin.

Saraçoğlu, bu karışımı 15 gün boyunca her sabah aç karnına içmenin, karaciğerdeki temizlenmeyi ve göbek bölgesinde incelmeyi desteklediğini söylüyor.

Maydanoz, A, C, K vitaminleri, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesini içerir. Bu besinlerin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Ancak Saraçoğlu, özellikle K vitamini içeriği nedeniyle, kan sulandırıcı ilaç kullananların aşırı maydanoz tüketiminden kaçınması gerektiğini ve gebelik durumunda da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sarımsağın faydaları da yine vurgulandı. Saraçoğlu'na göre sarımsak, kolesterol seviyelerini düşürmede etkilidir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudu oksidatif hasara karşı korur.