Uzman kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu, karaciğeri temizleyen bir tarif sundu. Saraçoğlu, maydanozlu limon kürünün, kızartmalar, cipsler ve tatlıların karaciğerde oluşturduğu yorgunluğu hafiflettiğini belirtti.

İŞTE KARACİĞER YENİLEME TARİFİ:

İshal 1-59 aylık çocuklarda dünya genelinde en sık görülen üçüncü ölüm nedeni: Uzmanlar uyardı İshal 1-59 aylık çocuklarda dünya genelinde en sık görülen üçüncü ölüm nedeni: Uzmanlar uyardı

Malzemeler:

  • 5-6 adet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 diş ezilmiş sarmısak
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin.

Saraçoğlu, bu karışımı 15 gün boyunca her sabah aç karnına içmenin, karaciğerdeki temizlenmeyi ve göbek bölgesinde incelmeyi desteklediğini söylüyor.

maydanoz-1

Maydanoz, A, C, K vitaminleri, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesini içerir. Bu besinlerin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

Ancak Saraçoğlu, özellikle K vitamini içeriği nedeniyle, kan sulandırıcı ilaç kullananların aşırı maydanoz tüketiminden kaçınması gerektiğini ve gebelik durumunda da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

hayal-gucunuzu-zorlayacak-klozetin-icine-geceden-bir-dis-sarimsak-atin-ve-bekleyin-dwqw

Sarımsağın faydaları da yine vurgulandı. Saraçoğlu'na göre sarımsak, kolesterol seviyelerini düşürmede etkilidir ve antioksidan özellikleri sayesinde vücudu oksidatif hasara karşı korur.

Kaynak: HABER MERKEZİ