Ekonomi

Herkes tarafından tanınan dev marka 1500 kişinin işine son verecek!

Bosch adlı otomotiv tedarikçisi, otomobil sektöründeki değişen talep ve teknolojilere ayak uydurabilmek adına, 2025 yılına kadar Almanya'daki iki tesisinde en fazla 1500 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu.

Abone Ol

Bosch'un açıklamasına göre, şirketin istihdam seviyelerini sipariş durumuna, otomotiv sektöründeki yapısal değişikliklere ve yeni teknolojilerin pazara entegrasyonuna göre düzenlemek zorunda olduğu vurgulandı.

2025 sonuna kadar Stuttgart-Feuerbach ve Schwieberdingen tesislerindeki otomotiv bölümünde, AR-GE, yönetim ve atış alanlarında en fazla 1500 personelin kapasite ayarlamasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Şirket, işten çıkarmaları personelin farklı departmanlara geçişi, erken emeklilik veya gönüllü işten çıkarma anlaşmaları gibi yöntemlerle yöneteceğini açıkladı.

Almanya'nın önde gelen otomobil dergisi Automobilwoche, Bosch'ta işten çıkarmalar için çalışan temsilcileriyle görüşmelerin şu anda devam ettiğini bildirdi.

Bosch'un değerlendirmesine göre, otomotiv sektöründeki dönüşüm orta vadede geniş kapsamlı etkiler yaratacak. Elektrikli araçlara geçiş, yüksek yatırımları beraberinde getirirken, zayıf küresel ekonomi, enerji ve hammadde maliyetlerindeki artışın yanı sıra olumsuz döviz kuru etkileri sektörün geleceğine yönelik beklentileri olumsuz etkiliyor.

Bununla birlikte, Bosch, Temmuz 2023'te iş konseyi ile yaptığı anlaşmanın ardından 2027 sonuna kadar Almanya'daki mobilite ürünleri üreten tesislerinde zorunlu işten çıkarmaları önlemeyi taahhüt etmişti.