MHP'li Büyükataman'dan CHP'ye "anayasa" yanıtı: Soru sormaya haddi ve hakkı yoktur MHP'li Büyükataman'dan CHP'ye "anayasa" yanıtı: Soru sormaya haddi ve hakkı yoktur

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri başladı.

HDP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, görüşmelerde yaptığı konuşmada Türkiye'nin sınır ötesindeki terör operasyonlarına karşı çıkarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sivilleri öldürmekle ve hastaneleri bombalamakla suçladı. 

İHA ve SİHA'ları suikast düzenlemekle suçladı

HDP Eş Genel Başkanı, Kuzey ve Doğu Suriye'de gerçekleşen operasyonlar sırasında kullanılan İHA'lar ve SİHA'lar hakkında da eleştirilerde bulunarak, suikastler düzenlendiğini öne sürdü. Oruç, "İHA'larla SİHA'larla suikastlar düzenleniyor, bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi İsrail ile kıyasladı

Oruç, Türkiye'yi Gazze'deki olaylarla ilişkilendirerek, terör devleti İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımla Türkiye'yi bir tuttu. Oruç, "İsrail'in zalimliğini anlatarak kendi zulmünü örteceğini zannediyorlar" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ