Bartın'ın Amasra ilçesi açıklarında avlanan balıkçı Cem Yavuzyiğit, dünyanın en pahalı balıkları arasında yer alan ve Sibirya nehirlerinde yaygın olarak görülen Sibirya Mersin balığını yakaladı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Yavuzyiğit, hatıra fotoğrafı çektikten sonra nesli tehlike altında olan bu balığı derhal denize geri bıraktı.

havyari-2-milyon-tl-lik-baligi-denize-birakti-2-16589647_o

Kadınlar ilmik atarak kazanç elde etmek için çıktıkları yolda ilk kilimi bitirdiler Kadınlar ilmik atarak kazanç elde etmek için çıktıkları yolda ilk kilimi bitirdiler

Yavuzyiğit, balığı yakaladığı Ahatlar mevkisinde mezgit avına çıkarken bu özel balıkla karşılaştığını belirtti. İkinci kez aynı balık türüyle karşılaşmasının şaşırtıcı olduğunu ifade eden Yavuzyiğit, balığın bu bölgede alışılmadık bir görüntü olduğunu dile getirdi. Balığın neslinin tehlikede olduğunu bildiği için kısa bir süre misafir ettiğini ve hemen denize geri saldığını vurguladı.

havyari-2-milyon-degerinde-olan-sibirya-mersin-baligi-tuncelide-yeniden-goruldu

Balıkçı, avlanması yasak olan türlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, bu çeşitliliğin yok olmasının hem deniz ekosistemi hem de gelecek nesillere olumsuz etkilerinin olabileceğine dikkat çekti. Yavuzyiğit ve ekibi, Sibirya Mersin balığını denize saldıktan sonra mezgit avına devam etti.

Kaynak: İHA