Spor

Hasan Arat, Beşiktaş’ın yeni başkanı oldu

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü seçimli genel kurulunu Emlakjet Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Seçime iki aday katıldı: Hasan Arat ve Serdal Adalı. Oy verme işlemi yoğun bir katılımla tamamlandıktan sonra, sandıkların sayımına geçildi.

Abone Ol

Sandıkların tamamının sayılması sonucunda, Hasan Arat, Serdal Adalı’ya büyük bir fark atarak Beşiktaş’ın 35. başkanı seçildi. Arat, 6305 oy alırken, Adalı ise 3972 oyda kaldı. Arat, böylece 2019’da göreve gelen Ahmet Nur Çebi’nin yerine başkanlık koltuğuna oturdu.

Hasan Arat’ın kariyeri

Hasan Arat, 1959 yılında Adana’da doğdu. Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 70’li yıllarda Adana Demirspor ve Beşiktaş’ta profesyonel basketbol oynadı. 1996 yılında ‘Yılın İşadamı’ ödülünü aldı. 1998-2000 yılları arasında Süleyman Seba’nın yönetiminde Beşiktaş’ta ikinci başkanlık yaptı. İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’na aday olması sürecini yönetti. Kasım 2019’da Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu’na girdi. Gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Novo Invest’in ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Arat, aynı zamanda Dome Group’un kurucusu ve Beymen Group’un yönetim kurulu başkan yardımcısı.