14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki komisyon milletvekili listelerine son halini vermek üzere. Son bilgilere göre kabinedeki bakanların tamamı birinci sıradan aday gösterilecek.  

AK Parti’de en çok merak edilen noktalardan biri hangi bakanın nereden aday olacağı konusu. Çünkü bu durum o ildeki aday listesindeki sıralamayı etkileyecek. Bu nedenle bu konu üzerinde hassasiyetle duruluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında daha önce Samsun’dan aday gösterileceği, Soylu’nun bu nedenle kırgın olduğu öne sürülmüştü. Gelen son kulis bilgilerine göre İstanbul’dan aday olmak isteyen Soylu istediğini aldı. Yine iddialara göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş da İstanbul’dan aday gösterilecek.

Son kulis bilgilerine göre ortaya çıkan tablo şu şekilde.

·      Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri'den

·      Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye'den

·      Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa'dan

·      Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa'dan

·      Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır'dan

·      Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan

·      Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İzmir'den

HÜDAPAR, YRP VE DSP’Lİ ADAYLAR

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterileceği konuşulurken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Fatih Erbakan ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın nereden aday gösterilecekleri ise henüz belli olmadığı dile getiriliyor.

TÜRKEŞ, ARINÇ VE GÖKÇEK DE LİSTEDE

MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in de Ankara'dan listeye gireceği konuşuluyor. (İTTİFAK)

Editör: Ali Aydın