Ekonomi

Hamsiye zam fırtına gibi vurdu! Fiyatlar ikiye katlandı

Karadeniz’de hafta sonu etkili olan fırtına, balıkçılık sektörünü olumsuz etkiledi. Denize açılamayan balıkçılar, stoklarını eritti. Bu durum, hamsi başta olmak üzere birçok balık türünün fiyatlarının artmasına neden oldu. Hamsi severler, tezgahlarda 110 TL’ye kadar çıkan fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşadı.

Abone Ol

Balık Fiyatları Cep Yakıyor

Fırtınanın etkisiyle balık fiyatları yükselirken, tüketiciler de alternatif aramaya başladı. Tezgahlarda yerli somon 200 TL, çupra ve levrek 150 TL, yerli uskumru 100 TL, hamsi 110 TL, istavrit 100 TL ve mezgit 150 TL’den satılıyor. Balıkçılar, fiyatların arz-talep dengesine göre değiştiğini, fırtınanın dinmesiyle fiyatların düşebileceğini belirtiyor.

Hamsi Tüketimi Faydalı Mı?

Hamsi, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde en çok tüketilen balık türlerinden biri. Hamsi, yapısında bulundurduğu Omega-3, kalsiyum, A ve D vitaminleri sayesinde sağlığa birçok fayda sağlıyor. Hamsi, kalp-damar hastalıklarını, kansızlığı, Alzheimer’i önlerken, kemik gelişimine, cilt ve saç sağlığına da katkıda bulunuyor. Hamsi, kızartma, buğulama, pilav, çorba gibi birçok şekilde pişirilebiliyor. Ancak hamsinin besin değerlerini korumak için kızartmadan çok fırında veya buğulama yöntemiyle pişirmek daha sağlıklı.