Bu yıl Borsa İstanbul'da rekor sayıda şirket halka arz edildi. Yeni şirketlerin hisselerindeki hızlı yükseliş, yeni yatırımcıların da dikkatini çekti. Bu durum, son bir yılda 5 milyon yeni yatırımcının borsaya gelmesine neden oldu, toplam yatırımcı sayısı 8 milyon 573 bine ulaştı.

Ancak, İsrail-Hamas çatışmaları ve Merkez Bankası'nın faiz artırımlarıyla birlikte, borsadaki olumlu hava değişti. Borsa İstanbul'un yönlendirilmesi zorlaşırken işlem hacmi de azaldı. Bu durum, halka arzlara da yansıdı. Bazı hisseler açılış sonrasında düşüşe geçerken halka arz endeksi yaklaşık bir aydır düşüş eğiliminde.

halka-arz-

Finansal Danışman Tuncay Turşucu, özellikle BIST100 dışındaki hisselerde ve halka arz endeksine dahil olan hisselerde son iki yıldır büyük alımların olduğunu, ancak şimdi bu alışkanlığın tersine döndüğünü ve durumun normalleşmeye doğru gittiğini belirtti.

Şu an endekste yatay bir seyir olduğunu ifade eden Turşucu, "Endeks aşağıda 7300 yukarısı 8200 olmak üzere aralık içerisine sıkıştı. Yukarı aşağı hareketler olabilir ama uzun soluklu olacağını zannetmiyorum." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Şeker pancarı alım fiyatı haftaya açıklanıyor" Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Şeker pancarı alım fiyatı haftaya açıklanıyor"

Kaynak: HABER MERKEZİ