Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede öldüğü iddia edildi. Gülen'in ölüm haberi, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen "Herkul.org" isimli internet sitesinin sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklama ile duyuruldu.

Açıklamada, "Ömrünü İslam'a ve insanlığa hizmete adayan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, bugün (20 Ekim) vefat etmiştir. Defin işlemlerine dair detaylı bilgiler kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.


FETHULLAH GÜLEN NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Fethullah Gülen'in ölümüne dair sosyal medyada zaman zaman iddialar ortaya atılıyordu. Ancak ilk defa, örgüte bağlı kanallardan resmi bir bilgi paylaşıldı. Geçtiğimiz haftalarda, "Fetullah Gülen'in son hali" başlığıyla sosyal medyada dolaşan görüntüler büyük yankı uyandırmıştı. Bu görüntülerde, Amerika’nın Pensilvanya eyaletindeki çiftliğinden başka bir yere götürülürken sağlıksız bir şekilde görüntülenen Gülen dikkat çekmişti.
Gülen'in ölüm nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, uzun süredir böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demansla mücadele ettiği biliniyordu.

ABU TV Şarkı Festivali İstanbul’da gerçekleşti ABU TV Şarkı Festivali İstanbul’da gerçekleşti

Fethullah Gulen Son Goruntu Fotograf

Fethullah Gülen'in son karelerinden.


GÜLEN’İN YEĞENİ ÖLÜM HABERİNİ DOĞRULADI

FETÖ lideri Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda amcasının ölüm haberini doğruladı.


FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?


Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen 27 Nisan 1941 Erzurum Pasinler doğumlu vaiz, imamdır. Fethullah Gülen, “altın nesil” yetiştirmek iddiasıyla cemaat adı altında kurduğu terör yapılanmasıyla 15 Temmuz darbe girişimi ile düzenleyerek anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalıştı.
28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü; Gülen ve örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı. Rapora göre, Gülen bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları Türk emniyet birimlerine sızmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. O tarihten itibaren 20 Ekim 2024 tarihindeki ölümüne kadar Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşadı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ