Güncel

Hafta sonu kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor

Soğut ve yağışlı havaların etkili olduğu yurt genelinde hafta sonu için kuvvetli fırtına görülmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar şu yönde;

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hafta sonu Türkiye genelinde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtına öncesi uyarılar yapılıyor.

Trthaber'in haberine göre: Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, Ardahan ve Çankırı çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Rize çevreleri ile Artvin'in kuzeyinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülebilir.

Yarın ise Batı Akdeniz, Kıyı Ege, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'de yağışlı bir hava bekleniyor. Bu yağışlı sistem hafta sonuna kadar tüm yurdu etkisi altına alacak.

Cumartesi günü, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi'nin güneyi, Marmara, İç Anadolu'nun iç ve doğu kesimlerinde ise yağışlar kuvvetli olacak. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden fırtına şeklinde esecek.

Pazar günü ise yağışlar Türkiye genelinde etkili olacak. Akdeniz Bölgesi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak, kuzey kesimlerde kar, yoğun kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

Hava sıcaklıkları ise yarından itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalmaya başlayacak. Pazar gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşmesi beklenen sıcaklıklar, genel olarak soğuk bir hafta sonu geçmesine neden olacak