Güncel

Hafta sonu havalar soğuyor! Kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde hava tahmin raporunu yayınladı. Hafta sonu sıcaklıklar düşüyor. Soğuk hava kendisini hissettirecek. Batı'dan kar geliyor. Peki hafta sonu havalar nasıl olacak?

Abone Ol

Ülkemiz genelinde, cumartesi günü hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düşerek hissedilir bir şekilde azalacak.

CNNTürk'ün haberine göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların düşeceği ve hafta başında kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına ineceği öngörülüyor.

Meteorolojik görünüme göre, ülkemizin doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Kırklareli, Edirne, Van, Ardahan, Kars, Artvin, Rize, Hakkari ve Balıkesir'in batısı yağışlı, diğer bölgeler ise parçalı ve az bulutlu olacak.

Batı kesimlerde yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Ayrıca, Trakya ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Kuzey Ege'de ise Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden zamanla güneybatıya dönecek şekilde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Cuma günü ise rüzgarın etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak artmaya devam edeceği, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor. 

Batı'dan kar geliyor

Bu hafta sonu için hava durumu raporları, Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da kar yağışının başlamasını, Pazar günü ise iç bölgelerde etkisini göstermesini öngörüyor.

Öte yandan, Marmara Bölgesi'nde parçalı ve az bulutlu havanın, batı kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren Kırklareli, Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde mevzii sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney yönlerden zaman zaman kuvvetli eseceği de bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, kuzey Ege'de rüzgarın güney yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

İç Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülebilir.

Batı, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenirken, iç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Van, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışları bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis gözlemlenebilir.

Güneş Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis gözlemlenebilir.