Ekonomi

Hafize Gaye Erkan İstanbul'da ev bulamadığını itiraf etti! "Annemlere yerleştik onlarda kalıyoruz"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'da ev bulmada yaşadıkları zorlukları açıkladı: "Biz İstanbul'da ev bulamadık. Fiyatlar inanılmaz yüksek. Annemlerin yanına taşındık, onların evinde kalıyoruz."

Abone Ol

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile görüşmesinde ekonomik duruma dair açıklamalarda bulundu. Kiraların enflasyonun gerisinde kalması için zaman gerektiğini vurguladı.

Erkan, "Ulaşım ve yemek gibi hizmetlerde fiyat artışlarının 2024 sonunda yavaşlamasını, kira ve eğitim gibi alanlarda ise daha yavaş olacağını öngörüyoruz. Tek haneli enflasyon rakamlarını 2026'da göreceğiz. 2025 sonu hedefimiz ise yüzde 14" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Erkan, sık sık market ziyaretleri yaptığını ve patates, kırmızı et ve süt fiyatlarına baktığını dile getirdi. Kendilerinin dışarıdan değil evde mayaladıkları yoğurt tükettiklerini belirten Erkan, süt fiyatlarının bazen markette artmadığını ancak resmi istatistiklerde artış gözlemlediğini söyledi. Apartman görevlisi Sadık Abi'ye fiyatları sık sık sorduğunu ve zaman zaman bu konuda tartıştıklarını aktardı.

Kira sorununa da değinen Erkan, "Kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış var. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı bu konuya büyük önem veriyorlar. Bir kişinin 10 evi olmamalı, 10 kişinin bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunda devletimiz önemli adımlar attı. İstanbul'un Manhattan'dan daha pahalı olması kabul edilebilir mi? Biz İstanbul'da ev bulamadık, çok pahalı. Annemlerin yanına yerleştik, onlarla birlikte yaşıyoruz" şeklinde konuştu.