Çin Bilimler Akademisi'nden akademisyen Chu Junhao, özel teknolojiler ve materyaller kullanarak görünmezlik etkisinin nasıl elde edilebileceğini gösterdi. Yaptığı çalışmalarla, pelerine benzer bir materyal kullanarak görünmezlik denemelerinde başarılı oldu.

Chu Junhao'nun bu çalışmalarını izleyenler arasında, dünya çapında popüler olan Harry Potter film serisi akla geldi. İzleyiciler, "Harry Potter'in 'görünmezlik pelerini' gerçeğe dönüştü" yorumlarında bulundu.

3642479_aa7db096222359be4bd8491f09c63320

Çin Bilimler Akademisi'nden akademisyen Chu Junhao, Pekin'de düzenlenen Süper Bilim Gecesi'nde, özel malzemeler kullanarak icat ettikleri "görünmezlik teknolojisi" ile "Çoklu Optik Gizlilik Yöntemlerinin Etkililik Testi"ni tanıttı.

Junhao, "gizlilik pelerini" olarak adlandırdığı bu teknolojiyi sunarken, "Bu bir sihir değil, tamamen bilimsel bir yöntemdir" dedi ve gelecekte benzer teknolojilerin günlük hayatın bir parçası olacağını vurguladı. "Harry Potter'ın görünmezlik pelerini gardıropta günlük bir eşya haline gelecek" şeklinde konuştu.

Sunumda gösterilen videoda, pelerin giyildiğinde kişinin alt gövdesinin kaybolduğu ancak üst vücudunun görünür kaldığı gözlemlendi.

Junhao, "görünmezlik tekniğinin" temelini "silindirik ızgara" olarak adlandırılan ve ışığı düzenli olarak kıran özel bir malzemeye dayandığını açıkladı. Bu malzemenin özelliklerinden bahsederek, "kırılma indeksinin" görünmezlik için kullanılabileceğini belirtti.

Görünmezlik pelerininin hayata geçirilmesindeki ilkelerden birinin, giysinin ve kullanılan malzemenin hava ile aynı kırılma indisine sahip olması gerektiğini vurgulayan Junhao, ilerleyen dönemde "metamalzemelerin" gelişmesiyle bilim kurgu filmlerindeki "görünmezlik" kavramının gerçeğe dönüşeceğini ifade etti.

Çin basınındaki haberlere göre, 20 Mart 1945 doğumlu Chu Junhao, kızılötesi fizik ve yarı iletken fizik alanlarında uzmanlaşmış bir isim. Çin Bilimler Akademisi'nde akademisyen olarak görev yapmakta olup, Şanghay Teknik Fizik Enstitüsü'nde araştırmacı ve Donghua Üniversitesi Bilim Fakültesi Dekanı olarak görev almıştır.

Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi

Kaynak: HABER MERKEZİ