Teknoloji

Google Play Store değişiklik istedi! Çığ gibi tepki aldı

2024'e girerken mobil uygulama marketleri, kullanıcı deneyimini geliştirmek adına yenilikler peşinde. Bu kapsamda Google Play Store, Android platformunun önde gelen uygulama mağazalarından biri olarak tasarım değişikliğine gitti. Ancak, bu yenilik ilk tepkilerde olumlu karşılanmadı.

Abone Ol

Google Play Store, uzun yıllardır kullanıcıların alışkın olduğu tasarım dilinden uzaklaşarak yeni bir görünüm sunmayı hedefliyor. Ancak, gelen ilk tepkiler, bu değişikliğin beklenenden farklı olduğu yönünde. Bazı kullanıcılar, alıştıkları arayüzden uzaklaşmanın rahatsız edici olduğunu dile getirirken, diğerleri ise yeni tasarımın kullanım kolaylığı açısından eksiklikler taşıdığını belirtti.

Google Play Store'un yeni tasarımı test aşamasına geçti, ancak bu değişiklik bazı sorunları beraberinde getirdi. Kullanıcılar, uygulama marketinde arama çubuğunun eksik olduğunu fark etti. Google Play Store yetkilileri tarafından konuyla ilgili net bir açıklama yapılmamış olması, kullanıcıların kafasında soru işaretleri bıraktı. Arama çubuğunun bilinçli bir şekilde mi kaldırıldığı yoksa bir hata sonucu mu oluştuğu belirsizliğini koruyor.

Kullanıcılar, şu an için önerilen uygulamalara tıklayarak arama çubuğuna erişebildiklerini ve ardından bu çubuk üzerinden istedikleri uygulamayı bulup indirebildiklerini belirtti.

Bazı kullanıcılar ise özel bir "Arama" sekmesinden bahsediyor. Bu sorunla karşılaşan ve eski tema ile devam etmek isteyen kullanıcılar, "Ayarlar" uygulamasından "Uygulamalar" bölümüne geçerek "Google Play Store" uygulamasını bulup "Depolamayı Temizle" veya "Ön Belleği Temizle" seçeneklerini kullanarak son güncellemeyi silebiliyorlar. Bu sayede eski tema ve arama çubuğu geri getirilebiliyor.

Google Play Store'daki bu değişiklik, kullanıcılar arasında karışık tepkilere yol açtı ve kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmeye zorladı. Ancak, şirketin bu geri bildirimlere nasıl yanıt vereceği ve sorunu nasıl çözeceği merak konusu olmaya devam ediyor.