İsrail Başbakanlık Ofisi, rehine takasının başlangıç tarihini değiştirdi. Başlangıçta, takasın bu sabah başlayacağı duyurulmuştu, ancak son açıklamaya göre takasın cuma gününden önce gerçekleşmeyeceği belirtildi.

Trthaber'in haberine göre: İsrail Başbakanı Netanyahu, kararı "zor ama doğru bir karar" olarak nitelendirdi ve rehinelerin aşamalar halinde serbest bırakılacağını ifade etti.

İsrail ordusu, sınır bölgesinin Hizbullah tarafından 140 kadar roketle hedef alındığını duyurdu İsrail ordusu, sınır bölgesinin Hizbullah tarafından 140 kadar roketle hedef alındığını duyurdu

Hamas da, 50 rehinenin, 150 Filistinli mahkum karşılığında serbest bırakılacağını açıkladı. Anlaşma kapsamında, Gazze'nin her bölgesine insani ve tıbbi yardım ile yakıt girişine izin verileceği vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in ateşkes sırasında saldırı düzenlemeyeceğini ve kimseyi tutuklamayacağını taahhüt ettiği kaydedildi.

Rehinelerin İsrail'e getirilme süreci 5 aşamadan oluşacak. İlk aşamada Hamas, rehineleri Kızılhaç yetkililerine teslim edecek, ardından İsrail ordusu alacak. Rehineler, tıbbi kontrolün ardından aileleriyle görüşmek üzere izole tıp merkezlerinden birine götürülecek ve son olarak İsrail güvenlik yetkilileriyle "bilgilendirme" görüşmesinden geçecek.

Ancak, rehine takasının başlangıç tarihi değiştirildi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nin açıklamasına göre, takas cuma gününden önce gerçekleşmeyecek. Çatışmalara verilecek 4 günlük ara konusunda ise bilgi verilmedi.

İsrailli yetkililer ilk olarak takasın bu sabah başlayacağını duyurmuştu. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, söz konusu duyuru "gecikme" olarak değerlendirildi ve İsrailli esirlerin ailelerine bilgi verilmeden önce basına duyuru yapılmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ