Galatasaray’da üçlüğü Batshuayi çektirdi

Abone Ol

Sezon açılış maçları zor olur. Galatasaray, Süper Kupa maçında Beşiktaş’a faklı mağlubiyetinden sonra kendi seyircisi önünde lige iyi bir başlangıç için sahaya çıktı. Beşiktaş karşısında sahaya çıkan ilk 11’de sadece üç değişiklik vardı. Kerem Demirbay, Davinson Sanchez ve Leo Dubois. Açıkçası Davinson Sanchez’i herkes bekliyordu ama Leo Dubois ile başlaması biraz sürpriz oldu.

Tabii herkes yeni transfer Gabriel Sara’yı merak ediyordu. Yedek kulübesinde yerini alan Sara’nın sonradan da olsa oyuna girmesi seyirciyi heyecanlandırdı.

Galatasaray maça arzulu başladı. Maçın ilk tehlikeli atağı 12’nci dakikada Icardi ile buldu. Bu dakikalarda  stadyumun skorbordu çalışmıyordu. Bir süre elektronik skorbord kapalı kaldı. Zaten bu sürede skorbordu değiştirecek golü bir türlü bulamadı. Ziyech ile Barış zaman zaman kanat değiştirdi. Hatayspor savunmada çok iyi direnç gösterdi ilk yarıda, 21’nci dakikada ilk atağını yaptı ve korner kazandı. Maçın 27’nci dakikasında Ziyech ile fırsat buldu. 33’ncü dakikada Barış ile bulduğu net fırsatı değerlendiremedi. Merih atağa çıkarken top kaptırdı.

Galatasaray ikinci yarıya aynı kadro ile çıktı. İkinci yarının hemen başında Davitson ile çok önemli fırsat yakaladı. Ama bir türlü çerçeveyi geçemedi. Özellikle Barış Alper çok gol pozisyona girdi ama bitiricilik noktasında zayıf kaldı. Hele İcardi’nin 51’nci dakikada attığı pasla bulduğu pozisyonu gole çeviremeyişi işi iyice zora soktu. Bu pozisyonun hemen sonrasında Hatayspor golü bularak öne geçti. Bu golle geriye düşen Galatasaray oyuncuları iyice strese girdi. Hatayspor bu dakikalarda morallendi hatta farkı ikiye çıkaracak pozisyonda buldu. Eğer farkı ikiye çıkarsa Galatasaraylı futbolcuları daha da strese sokacaktı.

56’ncı dakikada beklenen oldu yeni transfer Sara girdi. Sara biraz ürkekti bu da çok normal daha takımla çok az beraber olabilirdi. Daha sonra Batshuayi, Kerem ve hamleleri geldi. Özellikle Kerem’in girmesi kanatları hareketlendi. Galatasaray beklediği golü 79’ncu dakikada bulabildi. Bu dakikadan sonra Galatasaray baskısını iyice arttırdı. Bana göre maç adamı Torreira’ydı çünkü oyunun başından sonuna kadar çok iyi oynadı. Hem defansif hem de ofansif olarak takıma çok güç verdi. Yeni transfer Batshuayi’ye gelince, geçen sezon bıraktığı gibi yine kritik gole imza attı ve yeni takımına galibiyet golünü getirdi. Ben zaten Batshuayi’nin takıma yabancılık çekmeyeceğini söylemiştim. Batshuayi’nin golünden sonra tribün coştu ve stadyumdan mutlu bir şekilde ayrıldı. Maç sonu seyirciye üçlüğü de Batshuayi çektirdi.

Hatayspor’u da tebrik etmek lazım, gücüne göre çok başarılı bir taktikte oynadılar. Son düdüğe kadar puan almak için ter döktüler.