Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz 5 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, toplamda 5 puan elde etti. Aynı puana sahip olan Kopenhag'ın ardından sarı-kırmızılı ekip, averajla üçüncü sırada yer alıyor.

Grupta liderlik koltuğunu Bayern Münih'in 13 puanla sürdürdüğü görülüyor. Manchester United ise 4 puanla son sıradaki yerini koruyor.

Önceki maçta İstanbul'da karşı karşıya gelen Galatasaray ve Kopenhag, mücadeleyi 2-2'lik eşitlikle tamamlamışlardı. Şimdi ise Galatasaray, deplasmanda alacağı bir galibiyetle üst tura çıkma umutlarını canlı tutmayı hedefliyor.

Maç Exxen'de yayınlanacak

Kopenhag ile Galatasaray arasındaki maç, 12 Aralık Salı günü Türkiye saati ile 23.00'te başlayacak. Maçı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadele, EXXEN platformunda yayınlanacak.

Tur için tek yol galibiyet

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmek için yarın Kopenhag ile kritik bir mücadeleye çıkacak. Averajla rakibinin gerisinde bulunan sarı-kırmızılı takımın, yarınki maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Eğer Galatasaray, bu önemli maçı kazanırsa puanını 8'e çıkartacak ve diğer maçın sonucuna bakılmaksızın grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdırmış olacak.

Ancak, Galatasaray'ın kazanamaması ve aynı zamanda gruptaki diğer maçta Manchester United'ın Bayer Münih'e galip gelememesi durumunda sarı-kırmızılı ekip, grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Ters bir durumda, yani Galatasaray'ın kazanamaması ve Manchester United'ın Bayern Münih'i mağlup etmesi durumunda ise Galatasaray, Avrupa macerasına veda edecek.

Tur demek para demek

Galatasaray, Kopenhag'ı mağlup etmesi halinde sadece son 16 turuna yükselme başarısı elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda 12,4 milyon euro değerinde bir para ödülünün de sahibi olacak.

Bu önemli maçta 3 puan alması durumunda sarı-kırmızılı takım, 2,8 milyon euroluk galibiyet primini kazanacak ve son 16 turu için 9,6 milyon euro ek gelir elde edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar katılım, katsayı ve performans primlerinden toplamda 31,2 milyon euro kazanan Galatasaray'ın, Kopenhag maçındaki potansiyel galibiyetiyle birlikte organizasyondan elde edeceği gelir 43,6 milyon euroya ulaşacak.

Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech göreve hazır

Galatasaray'da sakatlıkları atlatan Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech'in, Kopenhag maçının kadrosunda yer alması bekleniyor.

Eyüpspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdü Eyüpspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdü

Sanchez, Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Corendon Alanyaspor maçında sol arka adale grubunda yaşadığı ikinci derece zorlanma nedeniyle sakatlanmıştı. Bu sakatlık sebebiyle ligdeki Siltaş Yapı Pendikspor ve Yukatel Adana Demirspor ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United maçlarında forma giyememişti.

Kopenhag düşüşte

Son 6 resmi maçından sadece bir galibiyet çıkaran Galatasaray'ın rakibi Kopenhag, bu süreçte kendi liginde bir beraberlik ve iki mağlubiyet yaşadı. Kopenhag, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile berabere kalmış, Danimarka Kupası'nda ise çeyrek finalde ilk maçta 2-0 yenildiği Silkeborg'u ikinci maçta 2-1 yenmesine rağmen kupadan elendi.

Hafif bir sakatlık geçiren Hakim Ziyech ise tedbir amaçlı olarak ligdeki Adana Demirspor maçında görev almamıştı. Şimdi ikili, Kopenhag maçında forma giyerek takımlarına katkı sağlamaya hazırlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ