Spor

Galatasaray Fatih Karagümrük'ü 90. dakikada avladı

Abone Ol

Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü Berkan Kutlu'nun 90. dakikada attığı golle 3-2 yenerek üst üste 17. galibiyetini elde etti. Sarı kırmızılılar, liderliklerini sürdürerek puanını 99'a çıkardı.

Maçın ilk yarısında Galatasaray, 45+4'te Barış Alper Yılmaz'ın, 70'te Mertens'in ve son dakikada Berkan Kutlu'nun golleriyle öne geçti. Fatih Karagümrük'ün gollerini ise 34'te Ryan Mendes ve 83'te Markao kaydetti.

Galatasaray, ligde kalan 2 haftaya Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkı koruyarak giriyor. Fatih Karagümrük ise 37 puanda kaldı ve orta sıralardaki yerini korudu.

İlk yarıdan dakikalar

  1. dakikada Ziyech, Mertens'in asistinde ceza yayı civarından şut denedi ancak top az farkla auta gitti.

Fatih Karagümrük, 34. dakikada öne geçti. Kendi yarı sahasından başlayan bir hücumda Mendes, ceza sahasına kadar ilerledi ve Nelsson'un müdahalesini geçerek gol şansı buldu. Mendes'in şutu ağlarla buluştu ve skor 1-0 oldu.

  1. dakikada kalecinin hatası sonrası Ziyech topu aldı ve penaltı noktasındaki Icardi'ye pas verdi. Icardi ise ceza sahası içinde Mertens'e pasını aktardı. Mertens, Ziyech'in önüne bıraktı ama Ziyech'in vuruşu auta gitti.

Karşılaşmanın son dakikalarında, 45+4. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Ziyech'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, arka direğe doğru orta açtı. Barış Alper Yılmaz, kafayla topu filelere gönderdi ve skor 1-1'e geldi.

İlk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıdan dakikalar

  1. dakikada Kerem Demirbay'ın asistinde topla buluşan Ziyech, ceza sahası dışından sağ çaprazdan şutunu çekti ancak kaleci Sirigu'da kaldı.

  2. dakikada Galatasaray öne geçti. Barış Alper Yılmaz, rakiplerini geçtikten sonra ceza sahası içine orta kesti. Mertens, penaltı noktasına yakın bir noktadan vuruşunu yaparak skoru 2-1'e getirdi.

  3. dakikada Abdülkerim'in sol kanattan yaptığı ortada Icardi kafayla vurdu ancak kaleci Sirigu'ye çarpan topu kurtardı.

Aynı dakikada Kerem Demirbay'ın sert şutu kaleci Sirigu'nun müdahalesiyle oyun alanında kaldı, gol olmadı.

  1. dakikada Fatih Karagümrük skoru eşitledi. Sağ kanattan atılan uzun pası ceza sahasında Levent Mercan kafayla indirdi ve Markao'ya aktardı. Markao, savunmanın baskısı altında dönerek vuruşunu yaptı ve skoru 2-2'ye getirdi.

  2. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Icardi'nin sağ kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu savunmaya çarparak döndü. Ceza yayı civarında Berkan Kutlu, topu düzgün bir vuruşla ağlara göndererek skoru 3-2 yaptı.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Fatih Karagümrük: 2 - Galatasaray: 3

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Volkan Bayarslan, Serkan Ok, Samet Çiçek

VavaCars Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım Sangare (Dk. 46 Biraschi), Koray Günter, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden (Dk. 81 Güven Yalçın), Kourbelis (Dk. 75 Paoletti), Can Keleş, Eysseric, Mendes (Dk. 81 Lasagna), Markao

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı (Dk. 87 Sanchez), Köhn, Torreira, Kerem Demirbay (Dk. 81 Berkan Kutlu), Ziyech (Dk. 81 Kerem Aktürkoğlu), Mertens (Dk. 90+4 Ndombele), Barış Alper Yılmaz (Dk. 90+4 Zaha), Icardi

Goller: Dk. 34 Mendes, Dk. 83 Markao (VavaCars Fatih Karagümrük), Dk. 45+4 Barış Alper Yılmaz, Dk. 70 Mertens, Dk. 90 Berkan Kutlu (Galatasaray)