Galatasaray bu krizden çıkabilecek mi?

Süper Lig, Cuma günü oynanacak Galatasaray-Hatayspor karşılaşması ile başlıyor.

Abone Ol

Geçen yılın lig şampiyonu Galatasaray, Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaş’a karşı şok bir yenilgi alması yeni sezon öncesi en çok konuşulan konu oldu.

Aslında bu maç öyle 5-0’lık sonuçluk maç değildi. Futbol şansı Beşiktaş’tan yanaydı. Galatasaray’ın hazır olmadığı doğru, çünkü Süper Kupa karşılaşmasına kadar oynadığı hazırlık karşılaşmasında bunu net bir şekilde gördük. Ama Şampiyonlar Ligi play-off karşılaşmasında oynayacağı ilk maça kadar kendini toplaması lazım.

İsviçre’nin Nyon kentinde oynanacak maçta Okan Hoca cezalı olduğu için saha kenarında yerinde olmayacak. Bu maça kadar ligde biri kendi sahasında, biri de deplasmanda olmak üzere iki karşılaşma yapacak. En azından bu 15 günlük sürede yeni transferleri ve özellikle milli takımdan dönen oyuncuları hazırlama imkanı olacak.

Geçen sezon transfer edilen oyuncular arasında en çok Davinson Sanchez’den verim alınmıştı. Davinson Sanchez’in geçen yılki başarıda payı çok büyük. Sadece Galatasaray’da değil aynı zamanda Copa America'da milli takımıyla başarılı bir performans sergileyen Kolombiyalı oyuncunun takıma dönmesi defansı toplayacak.

Davinson Sanchez Süper Kupa maçında oynasa durum çok farklı olabilirdi. Davinson Sanchez’e birçok kulübün transfer teklifinde bulunmaya hazırlandığı konuşuluyor.  Şampiyonlar Ligi play-off karşılaşmasına kısa bir süre kaldığını hesaba katarsak Davinson Sanchez gibi bir oyuncunun satılması Galatasaray için büyük yanlış olur.

Galatasaray, İngiltere Championship ekibi Norwich City'den transfer ettiği Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara iyi bir oyuncu. Ama iki haftada takıma uyum sağlayıp hazır hale gelebilecek mi şüpheli. Eğer bu oyuncu geçen sezon İngiltere Championship’te gösterdiği performans süper ligde de gösterebilirse Galatasaray için büyük kazanç olur. Galatasaray’ın bu oyuncudan beklentisi çok yüksek. Onun için büyük bonservis bedeli ödedi. Sara takımı için taze kan olabilecek mi göreceğiz. Galataray’ın taze kana ihtiyaç var.

Aynı şekilde Kopenhag’tan transfer ettiği 21 yaşındaki sağ beki Elias Jelert’te takımda yerini alması çok önemli. Bu genç oyuncu geçen yıl Kopenhag ile Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadı ve başarılı bir performans sergiledi. Aynı performansı Galatasaray’da göstermesi takıma büyük güç katar. Çünkü Galatasaray bu bölgede istikrarlı oynayacak oyuncu eksikliği çekiyor.

Yeni transferden Michy Batshuayi’ye gelince özellikle süper lig maçlarında hücumda taze kan olacak diye düşünüyorum. Çünkü Süper Lig’de tecrübe ve başarısı olan bir oyuncu. Tabi ki geçen sezon şampiyonluk yaşayan oyuncuların bu sezon göstereceği performans da çok önemli.

Özellikle Erden Timur’un yönetimden ayrılması oyuncuları olumsuz etkilemiş görünüyor. Bence Galatasaray’ın önündeki acil halletmesi gereken konu bu. Yoksa alınan her başarısız sonuçtan sonra yönetime karşı başta tribün olmak üzere tepkiler yükselecek.

 Galatasaray bu krizden çıkabilecek mi? İşte hendek, işte deve…