Dünya

Fransız ırkçı Le Pen 'AB fonları skandalı'ndan yargılanacak: 10 yıl hapis cezası alabilir!

Fransa'nın ünlü aşırı sağcı lider Marine Le Pen’in, parti faaliyetlerini finanse etmek için Avrupa Birliği (AB) fonlarını kullandığı iddiasıyla yargılanacağı bildirildi.

Abone Ol

Fransa'da savcılar, ülkenin ünlü aşırı sağcı lideri ve eski cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen hakkında, parti faaliyetlerini finanse etmek için AB fonlarını kullandığı iddiasıyla yargılanmasına karar verdi.

Euronews’in konuyla ilgili haberine göre, Pen’in Mart ayında Ulusal Cephe (RN) partisinin diğer 26 üyesiyle birlikte hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Fransa'da 2015 yılında Le Pen ve suçlanan diğer partililer hakkında 2004-2016 yıllarında Avrupa Parlamentosu'nda "hayali istihdam" oluşturduğu iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

BABASI JEAN-MARİE LE PEN DE SUÇLANIYOR

Bu arada suçlananlar arasında Fransa'da seçmen desteği zaman içinde giderek artan Ulusal Cephe'nin kurucularından Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen de yer alıyor.

Zimmete para geçirmek ve dolandırıcılıkla suçlanan Marine Le Pen 2017 ve 2022 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Emmanuel Macron'a karşı kaybetmişti. Doğal cumhurbaşkanı adayıyım diyen Pen 2027'de bir kez daha aday olabilir.

10 YILA KADAR HAPİS ALABİLİR

Fransız parlamentosuna seçilmesinin ardından 2017 yılında milletvekilliğinden istifa eden Le Pen ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Suçlamalar 10 yıla kadar hapis ve zimmete geçirildiği iddia edilen fonların iki katına kadar para cezasını gerektiriyor.