Fransa’da Gazze’ye destek gösterileri yasaklandı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin’e destek amaçlı bütün protestoları “kamu düzenini bozabilecekleri” gerekçesiyle yasaklamaları talimatında bulundu.

İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti

NİCE’TE GÖSTERİ YASAĞI

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinin bağlı olduğu Alpes-Maritimes Valiliği, Gazze’de ateşkes ve barış sağlanması talebiyle yarın kentte düzenlenmesi planlanan gösteriye, “kamu düzenini bozma riski taşıdığı” gerekçesiyle yasak getirdi. Valilik, sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, Filistinliler ve İsrailliler arasında adil ve kalıcı barış istediğini ifade eden gösterinin organizatörlerinin, sadece Filistin halkını desteklemeyi amaçladığı yorumuna yer verdi.

Valilik, ayrıca Nice’te 26 Kasım’da Gazze’de barış sağlanması talebiyle düzenlenen gösteride “İsrail sömürgeci, terörist, suçlu ve apartheid rejimi” ve “Soykırımı durdurun, ırkçı İsrail devletini boykot edin” yazılı afişlerin bir heykele yapıştırıldığını belirtti. 06 Topluluğu, yarın, Gazze’de ateşkes sağlanması talebiyle Nice’te gösteri düzenlemeyi planladıklarını duyurmuştu.

PARİS’TE POLİS MÜDAHALESİ

Fransız hükümetinin Filistin protestolarının “kamu düzenini bozabileceğini” söylemesinin ardından polis, Paris’te Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen mitinge göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Göstericiler, Hamas’ın saldırılarını kınayan ve İsrail ile dayanışmasını dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aleyhine slogan atarak “İsrail’in katili” ve “Macron suç ortağı” sloganları attı. Polis, Paris’te Filistin’e destek için düzenlenen gösteriye katılan 752 kişiye para cezası kesti

Kaynak: AA