Arkeologlar, Fransa'nın batısındaki Vannes bölgesinde, yakın zamanda faaliyet gösteren Hotel Lagorce'un avlusunda 14. yüzyıla ait bir kaleye ait kalıntılar bulduklarını duyurdu.

Trthaber'in haberine göre; 1380'lerde Brittany Dükü IV. John tarafından inşa ettirilen kaleye Château de l'Hermine adı verilmiş.

Ulusal Önleyici Arkeolojik Araştırma Enstitüsü (INRAP), geçen sene gerçekleştirilen kazılarda kale kalıntılarının olağanüstü şekilde korunduğunu keşfederek şaşkınlıklarını dile getirdi. INRAP, 26 Mart'ta yayımladığı basın bildirisinde bu bulgunun önemine vurgu yaptı.

Araştırmacılar, dükün konakladığı evin kalın duvarları, birden fazla merdiveni ve hendeği içerdiğini duyurdu. Ayrıca, kaledeki günlük yaşamı yansıtan kıyafetler, asma kilitler, sikke, mutfak aletleri ve mücevherat gibi çeşitli eserlerin de bulunduğu belirtildi

Kale Tarihi Eser

Bölgedeki nem oranının fıçı gibi tahta eşyaları dahi koruduğunun altı çizildi.

INRAP'ın açıklamasında şu ifadeler de kullanıldı:

Kalenin tek bir inşaat aşamasında tamamlanmış olması, kullanılan finansal ve insan kaynaklarının ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Kalıntılar, IV. John'un döneminin en iyi mühendislerini ve zanaatkarlarını bir araya getirme başarısını ortaya koyuyor.

Brittany, 10. ve 16. yüzyıllar arasında feodal bir devlet olarak varlığını sürdürmüştü. Vikinglerin bölgeden kovulmasının ardından kurulan bu küçük yönetim birimi, hükümdarlarını soylarına göre belirliyordu. IV. John, 1365 yılında tahta çıktığında, aynı zamanda ikamet ettiği birçok kale inşa ettirmişti.

Ancak IV. John'un torunu II. Francis'in düklüğün merkezini Vannes'dan başka bir yere taşımasıyla birlikte, Château de l'Hermine yaklaşık yüz yıl süreyle kullanılmıştı.

Kale Tarihi Eser Fransa

Kalenin planı, 2021'de başlatılan çalışmaların sonuçlanmasına kadar tam olarak bilinmiyordu. Yapılan araştırmalar sonucunda, kalenin 42 metreye 17 metre genişliğinde olduğu ve duvarlarının kalınlığının 5,5 metreyi bulduğu ortaya çıktı.

Keşfedilenler arasında, üç dört kat yüksekliğe ulaşan drenaj boruları ve tuvaletler de bulunuyor.

Kaynak: THABER MERKEZİ