Güncel

Züğürt Ağa’nın Kiraz’ı Nilgün Nazlı Nerede?

Abone Ol

Züğürt Ağa’nın Kiraz’ı Nilgün Nazlı Nerede?

Yeşilçam’ın kült filmlerinden Züğürt Ağa’da Şener Şen’in aşık olduğu Kiraz rolünü oynayan Nilgün Nazlı, şimdilerde 55 yaşında. Yeşilçam’da sadece altı filmde rol alan oyuncu, Züğürt Ağa ile büyük bir ün kazandı. Peki, Nilgün Nazlı şimdi ne yapıyor ve nerede yaşıyor? İşte, Züğürt Ağa’nın Kiraz’ının hayatından kesitler…

Züğürt Ağa Filmi Nasıl Ortaya Çıktı?

Züğürt Ağa, 1985 yılında yönetmen Nesli Çölgeçen tarafından çekilen bir komedi-dram filmidir. Film, Şanlıurfa’nın Haraptar köyünde yaşayan ve köy halkını sömüren ağa Şener Şen’in, köylülerin İstanbul’a göç etmesi sonucu yaşadığı değişimi anlatır. Film, hem güldüren hem de hüzünlendiren sahneleriyle izleyicilerin beğenisini topladı. Züğürt Ağa’nın replikleri, bugün bile sıkça kullanılmaktadır.

Nilgün Nazlı, Kiraz Rolüyle Yıldızlaştı

Filmde, Şener Şen’in yanında çalışan ve ona aşık olan Kiraz rolünü Nilgün Nazlı üstlendi. Kiraz, saf, güzel ve vicdanlı bir karakter olarak izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Nilgün Nazlı, “Ağam ben sana vurulmuşem” repliğiyle Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları arasına girdi. Nilgün Nazlı, Züğürt Ağa filminden önce ve sonra da birkaç filmde rol aldı, ancak hiçbiri Kiraz kadar etkili olmadı.

Nilgün Nazlı, Sinemayı Neden Bıraktı?

Nilgün Nazlı, 1984 yılında Uç Güzel Güvercinim filmiyle sinemaya adım attı. 1985 yılında ise beş filmde daha oynadı. Bunlardan ikisinde Cüneyt Arkın’la birlikte kamera karşısına geçti. Kanun Adamı’nda filmin başında öldürülen kız, Katiller De Ağlar’da ise Cüneyt Arkın’ın oğlunun sevgilisi rolündeydi. Aynı yıl, Acımak adlı dizide Feriha karakterini canlandırdı. Nilgün Nazlı, bu dizide tanıştığı eşiyle evlenerek sinemayı bıraktı. Nilgün Nazlı, şimdilerde sessiz ve sakin bir hayat sürdürüyor.

Züğürt Ağa - Kiraz (1985)

Uç Güzel Güvercinim (1984)

Acımak - Feriha (1985)

Kanun Adamı (1985)

Katiller De Ağlar (1985)

Züğürt Ağa - Kiraz (1985)