Güncel

Yüzüklerin Efendisi'ne gönderme yapan The Simpsons seçim tahmini tartışma yarattı!

Simpsonlar’ın geleceği önceden bildiği bir sır değil. Ancak bu popüler çizgi dizinin, dünyanın en çok izlenen ve okunan fantastik serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi’ne de göndermeler yaptığını biliyor muydunuz? The Simpsons'ın akılları karıştıran seçim tahmini gerçekleşecek mi? Simpsons seçim tahmini tartışma yarattı!... İşte detaylar:

Abone Ol

Simpsonlar Filmi Simpsonları öldürmeye çalışan çetenin arasında bir Ork da vardır.

Korku Ağaçevi XXXII 707. bölümünde, Elm Ağacında Kabus bölümünde Ağaçsakal diğer ağaçlarla birlikte yürürken görülüyor.

Gizli Yanlıklar 685. bölümünde, Bay Burns tekrar kötü olduğunda, Sauron’un iki Gözü elektrik santralinin üzerinde.

Korku Ağaç Evi XXIX 643. bölümünde, Scott Muller, Saruman’a bir gönderme olarak Scottuman The White (Wine Drinker) olarak anılıyor.

Serfonlar 619. bölümünde, Goblin Milhouse, filmlerdeki orklar gibi tek kullanımlık. Ent-Draught filmlerdeki bir iksir. Moe’nun Tavernası’ndaki pipolu pelerinli adam Aragorn’a bir gönderme. Her Şeyi Gören Kule, Homeros tarafından da atıfta bulunulan Sauron’un Her Şeyi Gören Gözü’ne bir gönderme. Treestache ve diğer ağaçlar Entlere bir gönderme. 3 Hobbit yenmek üzere bir kafesin içinde oturuyor. Son olarak da Billy Boyd, Hobbit: Beş Ordunun Savaşı filmindeki Son Veda şarkısına bir gönderme olan The Perfect Tale adlı jenerik şarkısını söylüyor.

Korkulu Cadılar Bayramı 578. bölümünde, Otto Mann ve Horatio McCallister Hobbit gibi giyiniyorlar.

Benim Gibi Tuğla 550. bölümünde, Bart’ın LEGO robotu kısmen bir Hobbit Deliliği oyun setinden yapılmış.

That '90s Show 442. bölümünde, 1990’larda geçen bir sahnede, Çizgi Roman Adam, “İşte bu yüzden Yüzüklerin Efendisi asla filme çekilemez” diyor. Oysa 1978’de animasyon olarak filme çekilmişti. Üçleme ise 2001-2003 yılları arasında ilk kez canlı aksiyon olarak filme çekildi.

Geleceğin Bayramları Geçti 495. bölümünde, Bart’ın ağaç evini tutan canlı ağaç, bir Ent’e benziyor.

Marge Oyuncu 395. bölümünde, Bart’ın Earthland Realms adlı oyundaki karakteri Gölge Şövalye, Nazgûl gibi davranır.

Bölüm 393: “Rom-Eski ve Juli-Eh”: Bart ve Lisa, kutulardan yaptıkları kaleyi korurken, Raphael’in sesi Yüzüklerin Efendisi filmlerindeki Gandalf’ın sesine benziyor.

Lütfen Homer, Onları Çekiçleme 381. bölümünde, Bart ve Lisa karton kutulardan bir kale yaparlar. Daha sonra, Raphael kutuları geri almak için gelir, ancak Bart ve Lisa ona izin vermez. Bunun üzerine Raphael, Yüzüklerin Efendisi’ndeki karakterlere benzeyen bir sesle, “Geri döneceğim, ve arkamda bir ordu olacak!” diye tehdit eder. Raphael geri geldiğinde, yanında teslimatçılardan oluşan bir ordu vardır. Arka planda, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi filmlerinden bir parça olan The Fields of Pelennor müziği çalar. Savaş, Yüzüklerin Efendisi’ndeki İki Kule’deki Hornburg Savaşı’nın bir parodisidir. Bir teslimatçı, Nazgûl’e benzeyen bir yaratığa biner. Ayrıca, film üçlemesindeki sahneleri andıran çeşitli yorumlar da yapılır.

Ahbap, Çiftliğim Nerede? 309. bölümünde, Cleanie arabadan çıkıp kirli tabakları bir çuvala koyarken, “Ahh, değerlim!” diye bağırıyor. Bu, Gollum’un üçlemede yaptığı gibi. Ayrıca, Cleanie’yi seslendiren kişi de Gollum’u canlandıran Andy Serkis.

Korku Ağacı Evi XII 270. bölümünde, Çingene’nin ve Leprechaun’un düğününde sigara içen bir Hobbit görülüyor.

Susuzluk Tuzağı: Kurumsal Bir Aşk Hikayesi 754. bölümünde, Peter Jackson’ın duvarında King Kong ve Hobbit filmlerine gönderme yapan Kong Smaug’a Karşı filminin bir posteri var. Peki siz bu Yüzüklerin Efendisi göndermeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

1989 yılından bu yana öngörülerde bulunan Simpsonlar, 2024 ABD Başkanlık Seçimi için çarpıcı bir tahminle gündemde.

Simpsonlar'dan yeni bir kehanet: Trump geri mi dönüyor?

Şimdi ise dizi, 2024 ABD seçimleriyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıyor.

Dünya genelindeki olayları önceden tahmin etme yeteneğiyle ünlü olan Simpsonlar, Covid-19 salgını, Donald Trump'ın ABD başkanlığı gibi büyük olayları önceden haber vererek fenomen haline gelmişti.

Simpsonlar ekibinin son tahmini, 2024 yılındaki ABD Başkanlık seçimleriyle ilgili. İkonik dizi, yıl sonundaki seçimlerde Donald Trump'ın yeniden başkan seçileceği öngörüsünde bulunuyor.

Ancak, bu kehanetin ardından dizi, Trump sonrası dönem için ABD başkanlık koltuğuna oturacak ismin bir kadın olacağını ima ediyor.

2024 seçimlerinde Trump'ın geri dönüp dönmeyeceği ve eğer dönerse onun ardından başkanlık koltuğuna geçecek kadın ismin kim olacağı, şu an için merak konusu.

Simpsonlar nasıl ortaya çıktı?

"The Simpsons" (Simpsonlar), Amerikan televizyon tarihinde önemli bir yere sahip olan bir animasyon dizisidir. Dizi, Matt Groening tarafından yaratılmış olup, Fox Broadcasting Company kanalında 17 Aralık 1989'da ilk kez yayınlanmıştır.

Dizi, Simpson ailesi etrafında şekillenir ve başta Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie olmak üzere renkli karakterleriyle tanınır.

"The Simpsons", sadece popüler kültürü ve toplumsal meseleleri işlemekle kalmayıp aynı zamanda karakterlerinin derinliği ve mizahi anlayışıyla da dikkat çeker. Eğlenceli ve zekice yazılmış senaryolarıyla izleyicilerden büyük beğeni toplamış, birçok ödül kazanmış ve uzun yıllar boyunca devam etmiştir.

Dizinin tarihsel bir perspektifte incelendiğinde, 1989 yılında başlamış olmasına rağmen günümüzde de devam etmektedir.

"The Simpsons", Amerikan televizyon tarihinde en uzun süre yayınlanan animasyon dizisi olma özelliğini taşımaktadır.

Bu süre zarfında dizinin tarzı ve mizah anlayışı, izleyici kitlesi tarafından geniş bir kabul görmüş ve popülerliğini sürdürmüştür.