Güncel

Yeşilçam'ın gözde yakışıklısı yıllar sonra ortaya çıktı! yeni mesleği şok etti

Yeşilçam’ın 1980’li yıllarda parlayan yıldızı Tolga Savacı, oyunculuğu bıraktıktan sonra ABD’ye yerleşti. Eşi yazar Nermin Bezmen’le birlikte New Jersey eyaletinde yaşayan Savacı, klasik otomobil hobisini meslek edindi. Savacı, klasik araçların yanında güncel araçların da mekanik tamiratlarını kendisinin başında olduğu bir ekiple yapıyor.

Abone Ol

Savacı, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla değişimiyle dikkat çekiyor. 60 yaşındaki eski oyuncu, saçlarını uzatmış ve sakal bırakmış. Savacı, yeni hayatından memnun olduğunu ve klasik araçlarla uğraşmanın çok büyük bir keyif olduğunu söylüyor.

Yeşilçam’da Başarılı İşlere İmza Attı

Tolga Savacı, 1980’li yıllarda yakışıklı bir delikanlıyken Yeşilçam’a adım attı. Sayısız filmde oynayan Savacı, o dönem bebeksi yüz hatlarıyla dikkat çekiyordu. Yakışıklılık denilince akla ilk gelen oyunculardan olan Savacı, birçok güzel isimle de partner oldu.

Savacı, Fransız Koleji’ni bitirdikten sonra 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya’ya gitti. İki yıl İtalya, Almanya, Fransa’da mankenlik yaptı, su topu oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.

Oyunculuğa 1985 yılı “Arzu” filmi ile Banu Alkan ile başrol oynayarak başladı. Ardından Hülya Avşar ile “Tapılacak Kadın” ve “Sekreter” filmlerinde oynadı. Sinemadan sonra televizyonda da tanınan Savacı, bir süredir ekranlardan uzak bir hayat yaşıyor.

Savacı, Yeşilçam’ın 80’li yıllarında Türk sinemasında bulunduklarını ve küçük bütçelerle, sınırlı sayıda ekiplerle başarılı işlere imza attıklarını belirtiyor. Günümüz sinemasında ve dizi sektöründe bu işlerin artık onlarca kişilik çalışanlarla yürüdüğünü ve izleyiciye istenilen duyguyu geçirmenin hiç kolay olmadığını söylüyor.

Savacı, hiç güvenmediği reyting savaşlarında mağlup olan dizinin acımasızca yayından kaldırılmasına üzüldüğünü ve bu nedenle uzun süredir sektörden uzak olduğunu ifade ediyor.

Eşi Nermin Bezmen’den aşk itirafı

Tolga Savacı, 2015 yılında yazar Nermin Bezmen ile evlendi. Bezmen, ilk eşi Pamir Bezmen’i 2009 yılında kaybetmişti. Bezmen, ikinci kez bulduğu aşktan vazgeçmediğini dile getirirken, bu konuda kadınların üzerinde baskı kurulduğunu söyledi.

Bezmen, “Tekrar aşkı bulup es geçenlere saygı duyarım ama anlayamam. Saygı duymamın nedeni şu; öyle bir kültürle yetiştiği zaman başka türlü düşünme şansı verilmiyor kadına. Toplumumuzda bir seçme zorunluluğu var. Çocuklara bile ‘Anneni mi seviyorsun, babanı mı?’ diye soruluyor. Kimse kimsenin yerini tutmaz. Hiçbir aşk, bir diğerinin yerine gelmez.” dedi.

Bezmen, “Her aşkın kendine ait bir yeri vardır. Hele ölümle ayrılık olmuşsa. ‘Kocanı çok sevmiştin, bizi mi aldattın o kadar sene?’ denilmesini anlayamıyorum. Yaşarken aldatanlar var, bir şey olmuyor da kocam ölmüş, yeniden evlenmişim, bu aldatma mı oluyor?” diye konuştu.

Bezmen, büyük acılar çektiğini de anlatarak, “Tolga bana yaşadıklarımı unutturmadı ama yaşamayı öğretti. O benim kurdelası eksik hediye paketim.” ifadelerini kullandı.

SEÇTİĞİM GİBİ YAŞAMAYA HAKKIM VAR 

Nermin Bezmen, “Benim hayat prensibim şu; bir başkasına zarar vermediğim, elinden lokmasını almadığım sürece kimse bana karışamaz, beni yönlendiremez, kimse bana tabu koyamaz. Benim, seçtiğim gibi yaşamaya hakkım var.

Kimse beni yönlendiremez, ne düşüneceğimi, ne seçeceğimi, kiminle sevişeceğimi, kimin için üzüleceğimi dikte ettiremez” dedi.

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. Ablası eski manken Sibel Savacı’dır. Ayrıca Zeynep Savacı adında bir kız kardeşi vardır.

Savacı, Fransız Koleji'ni bitirdi. 1983 yılında mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya gitti. İki yıl İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yaptı, su topu oynadı. Gençliğinde bir ara motosiklet yarışçılığı yaptı.

Tolga Savacı, ilk eşi Aylin Livaneli ile birlikte 1992-1993 yıllarında Show TV'de “Coke N Roll” adında bir müzik programı sundu. İkinci eşi Özlem İbrahimoğlu ile evli olduğu dönemde Dalyan’da, iki yıl boyunca “Kano” adında bir butik otel işletti.